Naujajame restorane Birštone „Skonių svetainė” – meniu pagal šefo Roberto patarimus

_IGP9058

Jonas Kavaliauskas

Birštone jau tapo tradicija kurorto dienų išvakarėse pristatyti visuomenei kokį nors naują objektą arba verslo įmonę.

Birželio 9 d. Jaunimo gatvėje duris atvėrė restoranas „Skonių svetainė”. Tiesa, gerai šalyje žinomas šefas Robertas (R. Ščesnavičius), po oficialios atidarymo ceremonijos naują maitinimo įstaigą pavadino „mažu, bet jaukiu restoranėliu” ir linkėjo jiems ilgo klestėjimo.

„Skonių svetainės” atidarymo proga simbolinę juostelę perkirpo vienas iš restorano savininkų Dalius Dulskas ir Birštono savivaldybės mere Nijolė Dirginčienė. Restoraną pašventino Birštono dekanas mons. Jonas Dalinevičius.

Kol virtuvės šefas Robertas svečiams ruošė ispanišką gaspačio, Dalius Dulskas papasakojo, jog svajonę atidaryti nuosavą restoraną jį lydėjo dar tais laikais, kai jis dirbo barmenu, o paskui tvarkėsi konfeterijoje „Mažoji Italija”.

Pasak Daliaus, jam patinka padėti žmonėms, įgyvendinti jų norus, puoselėti teigiamas emocijas.

Visgi D. Dulskas prisipažino, jog pradėdamas naują verslą turėjo abejonių, nes svajonės įgyvendinimas pareikalavo nemažai investicijų, o kartu ir įsipareigojimų. Palaikymo sulaukė iš pačių artimiausių žmonių – žmonos Gražinos, sūnaus Edvino bei ilgakasės dukros Brigitos.

„Mes visi gyvenome šia svajone. Taip, gal ir rizikuojame, bet rizika yra gyvenimo dalis. Pasirinkimas padarytas ir  jis tapo visų mūsų gyvenimo būdu”, – tvirtino jaukaus restorano savininkas.

Virtuvės šefo Roberto sudarytą meniu įgyvendinti yra pasiruošusios virėjos Asta ir Vilma. Klientus aptarnaus Edvinas, Viltė ir Laura. Restoranui vadovaus Alina.

Tiesa, Dalius įsitikinęs, jog ir pats prisidės prie klientų aptarnavimo.

Restoranas nedidukas, bet šalia yra įrengta gana erdvi lauko terasa.

Birštono gyventojai ir svečiai „Skonių svetainėje” laukiami kasdien nuo 10 iki 22 valandos.

Tiesa, kurorto šventės metu restoranas duris klientams atidarys 9 val. ir dirbs iki 23 val.

Skubi – užsuk į „Skonių svetainę” išgerti kavos, jei neskubi – paskanauk įvairių šalių virtuvės patiekalų.

O atidarymo metu jaukią restorano atmosferą subtiliai papildė Mindaugo Bivainio saksofono melodijos.

 

Taip pat skaitykite

6 komentarai

  1. Darius

    Niekam tikus vieta. Arogantiškas personalas, bando nuplėšt už bet kokį menkniekį, kainos nenormalios. Linkiu šiai vietai greičiau užsidaryti, kad niekas nebesigadintų nuotaikos nuostabiam Birštone.

  2. Lankytojas

    Patiekalai žemiau nei vidutiniškos kokybės. Kainos aukštos. Nerekomenduoju.
    Linkiu daug tobulėti ir kol mokotės sumažinti kainas.

  3. Ramunė

    Savaitgali poilsiui pasirinkome Birstona , ir visiskai atsitiktinai uzsukome papietauti i Skoniu svetaine , nesitikejome , bet pavalgeme labai skaniai didziausi pagyrimai virtuves sefui . Patiekalu vaizdas buvo super . rupestingas aptarnavimas . Rekomenduojame 🙂 Sekmes

  4. ragana

    Jei nebus konkurencinės kainos-žlugsit.Aplankiau jus,bet grįžau į piceriją Basanavičiaus g.,nes ten pica“Margarita“3,20 Eur,pas Jus 5,00Eur.
    Gal tik pradžia tokia…linkiu tiktai sėkmės Jums

    1. Smiltė

      Visiškai nesutinku – šioje picerijoje viskas gaminama pačių virėjų, o „toje Basanavičiaus“ picerijoje, picos ir visa kita tikrai prasta.