„Rūdupis“ Europos taurės turnyre startavo pergale

Lapkričio  15 d. Prienų „Rūdupio“ krepšininkai žaidžia Europos taurės turnyro startines rungtynes išvykoje Olandijoje, Groningeno mieste su „Gas Terra Flames“ komanda.
Po dviejų kėlinių Prienų komanda pirmauja 13 taškų skirtumu (30:43). Tik pirmo kėlinio pradžioje kova vyko taškas į tašką, vėliau „Rūdupio“ krepšininkai perėmė iniciatyvą, ir pirmą kėlinį laimėjo trijų taškų skirtumu (19:22). Antrame kėlinyje „Rūdupio“ komanda pagerino gynybą ir padidino pranašumą iki 17 taškų (21:38), o į didžiąją pertrauką Prienų komanda išėjo turėdama 13 taškų persvarą (30:43).
Trečiame kėlinyje aikštelės šeimininkai dėjo daug pastangų perimti iniciatyvą, bet Prienų komanda žaidė pasiaukojančiai ir leido varžovams atlošti tik du taškus. Po trijų kėlinių „Rūdupis“ pirmavo  rezultatu 50:61.
Ketvirtame  kėlinyje aikštelės šeimininkai, palaikomi sirgalių, sumažino atsilikimą iki dviejų taškų (65:67), bet „Rūdupio“ krepšininkai nepasimetė ir pergalingai užbaigė pirmąsias Europos taurės rungtynes (77:82).

Gediminas Orelikas pelnė  22 taškus, Simas Buterlevičius -13, Dainius Šalenga -12, Povilas Butkevičius (9 atkovoti kamuoliai) ir Gintaras Kadžiulis – po 10, Edgaras Želionis (11 atkovotų kamuolių), Aidas Viskontas ir Adas Juškevičius – po 5.

Nuotraukos

Taip pat skaitykite