Šeimos restoranas, kuriame atrasite meile pagardintą maistą ir su meile patiektą Jums!

IMGP3846

Vilija Čiapaitė

Didžiojo penktadienio pavakarys. Pagaliau Prienų kultūros ir laisvalaikio centre, maitinimo patalpose, duris atvėrė „Šeimos restoranas“. Ši vieta ilgą laiką laukė šeimininkų ir, štai, sulaukė. Jas išsinuomavo jauni ir energija trykštantys Dainora ir Simonas. Taigi vos tik įžengus į erdvę, kiekviename patalpos centimetre jaučiama šiluma, kuria su visais pasidalina naujieji šeimininkai.

Patalpos ir jų interjeras

Patalpose vyrauja klasikinės spalvos, padedančios atsipalaiduoti, pajusti, kad esi laukiamas. Žalia sienelė, skatinanti žengti tolyn, sužadina dar daugiau smalsumo ir noro paskanauti maisto, kuris, kaip minėjo meniu sukūręs šefas Jevgenijus Volkovas, bus išskirtinis. Nuo sietynų it kriokliukai, kaskadomis nukarę gėlynai, tarsi žalios sienelės tęsinys, vertė pakelti galvą ir stebėtis nuoseklumu, siejančia žaluma, kuri ramina ir žadina smalsumą.

Juodos lubos su šviečiančiais lediniais kvadratais ir ovalus laikrodis, kurį, beje, Simonas padovanojo mylimajai, kad primintų didingąjį Paryžių. Visos detalės suderintos it puikiai grojančios gitaros muzika, ir magiškai traukia eiti tolyn.

Minkštoji baldų dalis pilka, sėkmingai susilieja su baltomis sienomis ir tai suteikia spalvų perėjimo atšvaitus. Stalai, kviečiantys prisėsti ir atsipalaiduoti, laukiant padavėjo. Visą grožį pamatys kiekvienas, atėjęs pasmaguriauti. Tačiau vien tik bendravimas prie gardžios kavos taip pat suteiks savotiško žavesio! Čia bus galima susitikti ir dalykiniam pokalbiui, nes erdvės puikiai tam tiks. Pakilimo laipteliai blankiomis šviesomis leis pasijusti saugiai, o tai taip pat puikiai apgalvotas žingsnis klientų saugumui ir kartu savotiškai mistikai.

Meniu, paruoštas įvairiems maisto gurmanams

Jauni žmonės daug bendrauja, turi aibes draugų. Taigi, kai Simonas ir Dainora įsisuko į restorano ratą, daugelis, galbūt, suabejojo. Tačiau jaunus žmones tai dar labiau skatino kiekvieną darbą atlikti tobulai. Pradėjus paieškas, kas galėtų paruošti naują meniu, draugai, kaip tikrą gurmanų perlą, pasiūlė 2016 metais Baltijos maisto ir gėrimų parodoje (BAF) išrinktą geriausią Lietuvos virėją Jevgenijų Volkovą. Ir dar. Jis yra „Apvalaus stalo klubo“ šefas, vadovauja „Marriott“ viešbučio restoranui „Kitchen & Bar by Courtyard“. Taigi, „Šeimos restorano“ meniu paruoštas šio charizmatiško ir nestokojančio sau iššūkių šefo, kuris ne kartą pokalbio metu pridūrė: „Aš esu lietuvis!“. Visų niuansų nepasakosiu, ir, nors gyvenimo iššūkiai ir keliai jį nuvesdavo vienur ar kitur, tačiau Lietuva – jo gimtinė!

IMGP3780

Interjeras ir peripetijos, kurias teko įveikti

Kuriant „Šeimos restorano“ interjerą konsultavo Prienų rajono savivaldybės administracijos Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėja Dalia Joneliūnienė. Ji džiaugėsi, kad, nors ir buvo kai kurių nesklandumų, tačiau atrado niuansus, kurie visiškai derėjo prie visų detalių. Jos akyla akis puikiai suderino spalvas, o klasika vis tik puikiai susiliejo su kitais atspalviais. Beje, kai architektė derino remonto darbus su Prienų r. savivaldybės meru, jo pozityvus požiūris į naujoves ją nuteikė optimistiškai, gal dėl to pavyko kurti tokį interjerą nestabdomai, „nekišant pagalių į ratus“.

IMGP3861

 

Meilė ir maistas, pagamintas su slaptu ingredientu

Virtuvėje šeimininkaujanti virėja Meilė su padėjėjomis gamins maisto šedevrus, kuriuos padėjo sukurti šefas Jevgenijus Volkovas. Maisto įvairovė ir žiupsnelis nuo Meilės slapto ingrediento (jo net nežino meniu kūrėjas!), tikimasi, kad džiugins ne tik vegetarus, bet ir įprasto maisto mėgėjus. Tik tiek tegaliu pridurti, kad šefė Meilė, netoleruojanti produktų su glitimu ir cukrumi, tikrai atsakingai į tai žiūrės. Virtuvę įrenginėjo patys „Šeimos restorano“ savininkai, tačiau visa įranga ir visa, kas susiję su maisto gamyba, derinama su virtuvės darbuotojais. Visur nerūdijantis metalas ir kompaktiškai sudarytos sąlygos darbui.

IMGP3959

Šeimos restoranas“ dar turi daug naujovių. Pirma. Kiekvieno mėnesio paskutinį antradienį ukrainietės gamins būtent ukrainietišką maistą, o surinktos pajamos keliaus Prienų rajone įsikūrusiems Ukrainos žmonėms, pasitraukusiems nuo karo. Antra. Restoranas dirbs nuo 11 iki 22 valandos. Tai labai tinkamas laikas pabūti vakarais su draugais. Trečia. Šiltuoju sezonu per langą matomoje terasoje ir gryname ore bus galima pavalgyti ar išgerti gardžios kavos. Taigi, viskam turi ateiti laikas…

Tačiau tai tik idėjų pradžia. O kokių dar bus? Dainora ir Simonas paslaptingai nusišypso ir teištaria, kad laikas parodys! Juk nedera visų kortų mesti ant stalo, reikia trupučio intrigos ir laukimo, kuris viską sustatys į vietas.

Taip pat skaitykite

1 komentaras

  1. Laima

    Tikrai labai gražus restoranas ir taip gražiai aprašytas , kad norisi kuo greičiau apsilankyti. Ačiū .