kvitrina.lt · Prienų ir Birštono naujienų portalas

Naujajame restorane Birštone „Skonių svetainė” – meniu pagal šefo Roberto patarimus

_IGP9058

Jonas Kavaliauskas

Birštone jau tapo tradicija kurorto dienų išvakarėse pristatyti visuomenei kokį nors naują objektą arba verslo įmonę.

Birželio 9 d. Jaunimo gatvėje duris atvėrė restoranas „Skonių svetainė”. Tiesa, gerai šalyje žinomas šefas Robertas (R. Ščesnavičius), po oficialios atidarymo ceremonijos naują maitinimo įstaigą pavadino „mažu, bet jaukiu restoranėliu” ir linkėjo jiems ilgo klestėjimo.

„Skonių svetainės” atidarymo proga simbolinę juostelę perkirpo vienas iš restorano savininkų Dalius Dulskas ir Birštono savivaldybės mere Nijolė Dirginčienė. Restoraną pašventino Birštono dekanas mons. Jonas Dalinevičius.

Kol virtuvės šefas Robertas svečiams ruošė ispanišką gaspačio, Dalius Dulskas papasakojo, jog svajonę atidaryti nuosavą restoraną jį lydėjo dar tais laikais, kai jis dirbo barmenu, o paskui tvarkėsi konfeterijoje „Mažoji Italija”.

Pasak Daliaus, jam patinka padėti žmonėms, įgyvendinti jų norus, puoselėti teigiamas emocijas.

Visgi D. Dulskas prisipažino, jog pradėdamas naują verslą turėjo abejonių, nes svajonės įgyvendinimas pareikalavo nemažai investicijų, o kartu ir įsipareigojimų. Palaikymo sulaukė iš pačių artimiausių žmonių – žmonos Gražinos, sūnaus Edvino bei ilgakasės dukros Brigitos.

„Mes visi gyvenome šia svajone. Taip, gal ir rizikuojame, bet rizika yra gyvenimo dalis. Pasirinkimas padarytas ir  jis tapo visų mūsų gyvenimo būdu”, – tvirtino jaukaus restorano savininkas.

Virtuvės šefo Roberto sudarytą meniu įgyvendinti yra pasiruošusios virėjos Asta ir Vilma. Klientus aptarnaus Edvinas, Viltė ir Laura. Restoranui vadovaus Alina.

Tiesa, Dalius įsitikinęs, jog ir pats prisidės prie klientų aptarnavimo.

Restoranas nedidukas, bet šalia yra įrengta gana erdvi lauko terasa.

Birštono gyventojai ir svečiai „Skonių svetainėje” laukiami kasdien nuo 10 iki 22 valandos.

Tiesa, kurorto šventės metu restoranas duris klientams atidarys 9 val. ir dirbs iki 23 val.

Skubi – užsuk į „Skonių svetainę” išgerti kavos, jei neskubi – paskanauk įvairių šalių virtuvės patiekalų.

O atidarymo metu jaukią restorano atmosferą subtiliai papildė Mindaugo Bivainio saksofono melodijos.

 

6 thoughts on “Naujajame restorane Birštone „Skonių svetainė” – meniu pagal šefo Roberto patarimus

  1. Atostogavome Biržtone. Pravažiuodami atcitiktinai užsukome i Skonių svetainę papietauti. Dienos pietūs 5 Eur. Labai skaniai pavalgėme. Ir negalėjome atsispirt kitų restoranų pasiūlymams. Visą savaitę skaniai pietavome likome patenkinti. Geros sekmės . Ačiū maisto gamintojams , puikus aptarnavimas

Comments are closed.

Susijusios naujienos

Viešbutis „Lajos“ kviečia sutikti Naujuosius metus nepakartojamoje aplinkoje

kvitrina.com Viešbučio pranešime spaudai rašoma: „Gruodžio 31-ąją LAJOS (B. Sruogos g. 5, Birštonas) atsiveria naktis, kurioje praeitis šoka Čarlstoną, dabartis mirksi disco veidrodžiais, o ateitis sprogdina tylias žiežirbas danguje“. Gerą nuotaiką garantuos Justinas Sruoginis, „Dolce Vita“ šokėjai perkels į 1920-uosius, 1950-uosius ir 1980-uosius. Iliuzionistas Modestas Petrikas privers tikėti neįmanomu. DJ + šokių pamoka – iki paryčių. Jūsų […]

Skaityti daugiau

Gera naujiena. Pigiau parduodami virtuvės baldų komplektai su įranga

kvitrina.com Viešbutis „Royal SPA Hotel“ siūlo įsigyti naudotus, geros būklės virtuvės baldų komplektus su įranga. Kaina 150 eurų.  Kreiptis tel. +370 620 75866

Skaityti daugiau

AB „Kelių priežiūra“ slėpėsi  po „darbų kokybės bei saugumo reikalavimais“, bet po atliktų darbų paliko „kalnų“ atkarpą

Jonas Kavaliauskas AB „Kelių priežiūra“ atsiuntė atsakymą į naujienų portalo kvitrina.com užklausą dėl vykdomų darbų prie Greimų tilto, kuriame informuoja, „kad darbai ant Greimų tilto Prienuose vykdomi pagal tiksliai suplanuotą technologinį grafiką, atsižvelgiant į medžiagų tiekimo, darbų kokybės bei saugumo reikalavimus. Atliekant tokius darbus yra būtinos technologinės pertraukos, trunkančios iki 12 valandų, nepriklausomai nuo paros […]

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite: