V. Jokimas: „Nesinorėtų, jog ši nemaloni situacija mestų šešėlį ilgus metus atsakingai vystomam verslui“

_IGP3380Vidmantas Venclovas

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba išplatino pranešimą, kuriame įvardino 21 šalies maitinimo įstaigą, dirbančią „be maisto atliekų”.

Niekam ne paslaptis, kad nemažai gyvūninių (įvairių rūšių mėsos ir žuvies atliekos, kaulai) ir negyvūninių (daržovės, vaisiai ir t.t.) atliekų iš maitinimo įstaigų keliauja į asmeninius pažįstamų, darbuotojų ūkius. Tokia neoficiali tvarka galioja dešimtmečiais. Bet jokios apskaitos nebuvo vedamos, todėl neįmanoma buvo nustatyti, ar šios atliekos dar kartą nepatenka į gamybos procesą. Kaip prevencinė priemonė buvo įvesta tvarka, įpareigojanti maitinimo įstaigų savininkus gyvūninės kilmės atliekas rinkti ir priduoti specializuotai įmonei. Būtent tos maitinimo įstaigos, kurios nedeklaravo gyvūninės kilmės atliekų surinkimo ir išvežimo, pateko į VMVT juodąjį sąrašą.

Nesilaikai tvarkos – nusipelnei vietos juodajame sąraše

Tarp tokių atsidūrė ir bendrovė „Už tave” (vadovas Vytautas Jokimas), kuri jau 9 metus teikia maitinimo paslaugas „Tulpės” sanatorijos klientams.

Prienų valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Gediminas Banys, paklaustas apie bendrovės „Už tave” veiklą, atsakė, jog bendrovėje per ilgus veiklos metus nebuvo nustatyta kritinių veiklos pažeidimų, todėl pavadino kavinę sėkmingai veikiančiu objektu. Pasak tarnybos vadovo, nebuvo ir skundų dėl maisto kokybės.

_IGP3373Bendrovės „Už tave” vadovas V. Jokimas naujienų portalui kvitrina.com patikino, kad supranta situacijos kurioziškumą. Pasak jo, nuo 2007 metų bendrovė maitina „Tulpės” sanatorijos klientus ir per visą tą laiką jokių problemų dėl gaminamo maisto kokybės nebuvo. V. Jokimo teigimu, pats griežčiausias jo kolektyvo kontrolierius yra sanatorijos ir kurorto svečiai bei Birštono gyventojai. „Maitiname „Tulpės” sanatorijos klientus tris kartus per dieną, todėl jei būtų kas nors ne taip su maisto kokybe, skandalų išvengti nepavyktų. Bet jų nėra. Produktai užsakomi kas antrą dieną. Daržoves perkame iš vietinių ūkininkų”, – sakė vadovas. Anot kavinės savininko, poilsiautojų maitinimas yra bendrovės prioritetinė veikla. Meniu kiekvienai dienai sudaro „Tulpės” sanatorijos gydytojas – dietologas, todėl jokios saviveiklos negali būti.

barrel2V. Jokimo teigimu, gyvūninės kilmės atliekas paimdavo darbuotojai, o negyvūninės – ūkininkas. Dabar situacija pasikeis ir gyvūninės kilmės atliekos bus renkamos į specialias talpas, kurios bus laikomos atskirai įrengtoje šaldyklėje, o paskui pagal grafiką išvežamos. Kavinės savininko teigimu, per du mėnesius  planuojama surinkti ir išvežti apie 30 litrų atliekų.

Bendrovės „Už tave” vadovas teigė, jog Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos reikalavimas įvykdytas – su specializuota bendrove „Noreca sprendimai” pasirašyta sutartis, vyksta patalpos su šaldytuvu įrengimas.

Pokalbio pabaigoje V. Jokimas teigė, kad nesinorėtų, jog ši nemaloni situacija mestų šešėlį ilgus metus atsakingai vystomam verslui.

 

 

Taip pat skaitykite