Vidmantas Venclovas
Kovo 4 d. viešbutyje „Harmony Birštonas“ vyko kultūros ir sporto renginių 2025 metams pristatymas, kuriame dalyvavo Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, Birštono TIC, Birštono kultūros centro, Birštono sporto centro vadovai, restorano „Pievos“, viešbučio „Harmony Birštonas“ atstovai ir Birštono žurnalistų klubo nariai.
Merė Nijolė Dirginčienė pasidžiaugė, jog Birštonas toliau gražėja, jame kuriasi nauji verslai, kurortas turi ką pasiūlyti svečiams ir vietos gyventojams.
Birštono TIC direktorė Rūta Kapačinskaitė apžvelgė 2024 metų statistiką ir pasidalino įžvalgomis. Pasak pranešėjos, pernai turistų srautai padidėjo, bet nemažai sveikatingumo įmonių tam, kad pritrauktų klientų, turėjo mažinti paslaugų kainas. Deja, bet smulkieji subjektai žiemos sezono metu susiduria su sunkumais.
Nors apie tai šiam sambūryje nebuvo kalbėta, bet jau antrus metus maitinimo sektorius turi rimtų problemų. Trumpinamas darbo laikas ir darbo savaitė, darbo dienomis kurortas ištuštėja. Tiesa, sveikatingumo įstaigos gyvena savo ritmu, siūlo savo klientams vis daugiau pramogų vietoje ir jie retai išeina pasivaikščioti į miestą.
Birštono kultūros centro direktorius Zigmas Vileikis optimistiškai pristatė kultūrinį miesto gyvenimą, akcentuodamas renginių kokybę ir bendradarbiavimą su Pažaislio festivaliu, Kauno dramos ir Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatrais. Atkreipė dėmesį, jog į kurortą atvyksta aukšto lygio atlikėjai. Nebuvo pamiršti ir festivaliai, kurių organizatoriai yra Birštono KC kolektyvai. Buvo priminta, jog net 6 kultūros centro kolektyvų veikla yra įvertinta „Aukso paukštės“ apdovanojimu. Z. Vileikio teigimu, Birštono kultūros centro renginiuose per metus apsilanko apie 50 000 žmonių.
Birštono sporto centro direktorius Giedrius Gustas pristatė sporto renginių paletę, kuri, anot jo, sujungia sveikatingumo ir rimtų varžybų visumą.
Restorano „Pievos“ atstovai pristatė rugsėjo 13 d. Vytauto parke planuojamą surengti „Gero maisto“ festivalį. Pasak organizatorių, festivalyje bus daug degustacijų, įvairių prezentacijų, profesionalūs virėjai pristatys kokybiško maisto kultūrą. Galima numatyti, jog šis festivalis 2025 metų taps renginių sezono „vinimi“.