Netradicinė pamoka Kauno šokoladinėje

Kažin, ar yra vaikų, kurie nemėgsta šokolado? Juk daugelis valgo šokoladinius saldainius, batonėlius, šokoladu glaistytus sūrelius, tortus, sausainius ir kitokius gardumynus.

Tačiau visiems maga sužinoti, kaip tie saldainiai gaminami. Dar įdomiau patiems pabandyti lieti šokoladines figūrėles, saldainius.

Jiezno gimnazijos 4 klasių mokiniai, lydimi mokytojų A. Noreikienės ir G. Aleksonienės, keliavo į Kauno šokoladinę. Čia juos pasitiko šokoladinės darbuotojos: pasakojimas vyko jaukioje kavinėje apie šokolado rūšis, gaminimą, kokius rankų darbo saldainius, triufelius jos gamina.

Po to keliavome į gaminimo cechą. Vaikai ir mokytojos pasipuošė prijuostėmis ir kepuraitėmis, o šeimininkės pasakojo ir rodė, kaip gaminami šokoladiniai zuikiai, seneliai, asorti saldainiai, triufeliai ir kiti gardėsiai. Sužinojome, kokie įdarai dedami į saldainius.

Tada pasiskirstėme į grupes ir puolėme darbuotis: reikėjo pagaminti po saldainį (4 rūšių). Viena grupelė braškiniu ir karameliniu glaistu puošė rudojo šokolado širdutę, kita į formeles liejo šokoladą ir gamino mažus kiškučius, žuvytes ar gitaras. Vėliau laukė triufelių gamyba: iš marcipaninio įdaro lipdėme formelę, ją dėjome į šokoladą, specialia šakute nuvarvinę puošėme trupiniais. Kita grupė gamino asorti saldainukus. Į pasirinktą šokoladinę formelę dėjome karamelinį įdarą, traškučius ar čili pipiriukus, juos užliejome šokoladu ir papuošėme pabarstukais. Laikas praėjo nepastebimai, o krepšeliuose atsidūrė pačių pagaminti skanėstai.

Pasivaikščioję po Kauno pilį, kupini įspūdžių grįžome namo.

A. Noreikienė, Jiezno gimnazijos pradinių klasių mokytoja

 

 

Taip pat skaitykite