Vilija Čiapaitė
Vos tik vasarai įkopus į birželio mėnesį, „Food House Prienai“ (Prienų Laisvės aikštė), papildė savo meniu. Tai ypač smagu! Juk iki pirmadienio jis buvo ribotas, nors ir mėgstamas. Kuomet sužinojau, kad nuo birželio 20 dienos startuoja „Food House Prienai“ naujas valgiaraštis, nesugebėjau atsispirti ir pietų metu užsukau.
Aplinka papildyta tiek vaikų kampeliu, tiek sporto mėgėjų
Užsukus į vidų, buvau maloniai nustebina, nes veikiantys dideli televizoriai priminė, jog čia bus galima su kompanija stebėti sportines varžybas. Juk didesnei kompanijai krepšinio, futbolo ar kitokius renginius žiūrėti su aistromis ir nealkoholiniu kokteiliu ar kitu mėgstamo gėrimo bokalu bus nuostabu! Ir dar, greitu laiku atsiras dar viena erdvė, kuri netrukdys laisvai bendrauti draugų kompanijoje. Tai patvirtino padalinio vadovė Simona Paltanavičiūtė.
Beje, jau anksčiau įrengta erdvė vaikams labai tinkama šeimoms, kurios nori ne tik pasmaguriauti, bet ir leisti mažiesiems būti savo stichijoje. Pasak padalinio vadovės Simonos, „čia gali pabendrauti su draugais, o akies krašteliu stebėti savo atžalas. Palaipsniui jaunos šeimos pratinasi ir kas pabūna, jau ateina dar ir dar“. Beje, „Food House Prienai“ patalpas iš lauko pusės juosta plati terasa. Esant geram orui, čia gardžiai pavalgyti ateina nemažai žmonių.
Naujas meniu, nauji iššūkiai!
Pasak padalinio vadovės, naujo meniu atsiradimas turėjo būti anksčiau, tačiau Covid-19 sujaukė planus. Tad startas įvyko pirmadienį, kuomet, kaip sakoma, viskas turi prasidėti. Atėjus labai apsidžiaugiau, nes beveik visos sėdimos vietos buvo užimtos. Pavarčiau meniu ir apsidžiaugiau, jog darbo dienomis nuo 11 iki 14 valandos galima gardžiai pavalgyti tik už 5.20 eurų dienos pietų. Sąraše gali atrasti nemažai pasiūlymų. Svarbiausia, kad „Food House Prienai“ vadovai pasirūpino ir vegetarais, kurie su malonumu čia galės pasirinkti sau tinkamo maisto.
Meniu siūloma ir sriuba, salotos, o smaližiams – gardūs desertai. Taigi, valgiai gana įvairūs ir gausūs.
Pirmasis paskanavimas
Na, galvoju, paragausiu, ką siūlo iš naujo meniu. Šį kartą su drauge užsisakėme skirtingas salotas, kavą ir buritą. Gardžiavomės kavą ir laukėme užsakymo. Laukimas – tai geras tonas, nes reiškia, jog užsakymas gaminamas čia, vietoje. Taigi sulaukėme salotų. Lašiša, krevetės tikrai skaniai pagamintos, o burita tiesiog tirpo burnoje.
O sąskaita nustebino, nes teko sumokėti visiškai normalią sumą – kaip sakoma, padorumo ribose.
Kainos tikrai nesikandžioja, o paklausus, ar labai viskas pabrango, padalinio vadovė pasakė, jog labai minimaliai. Juk kainos kyla, tačiau tai klientams beveik „neskauda“.
Kol smaguriavome, labai daug žmonių ateidavo atsiimti užsakytų picų ar kitokių gardumynų. Juk ne visada turi laiko nukakti į greito maisto restoraną, o kažkada sukurta naujovė „Kas aštunta pica nemokamai“ taip „prilipo“, jog tiesiog liko, nes klientams ji labai patinka! Beje, anksčiau teko skanauti picų ir kitokių skanumėlių, o dar yra sušiai, kurių gali ir parsigabenti namo. Visa tai daroma klientui, kad jis ne tik sugrįžtų, bet ir atsivestų draugus, pažįstamus bei rekomenduotų, kur galima gardžiai pavalgyti, stebėti sportines varžybas, ramiai bendrauti su draugais, kol vaikai turi savo užsiėmimus. Taigi padarytas didelis žingsnis. Pasak padalinio vadovės Simonos, Prienuose žmonės jau turi iš ko rinktis, kur pavalgyti, pailsėti. O tai labai svarbu pačiam miestui. Juk kuo daugiau jaukių vietų su gardžiais valgiais estetiškoje aplinkoje už prieinamą kainą, tuo daugiau laimingesnių žmonių!
Šaunuoliai
Report