kvitrina.lt · Prienų ir Birštono naujienų portalas

Maitinimo įstaigoms darbą organizuoti leidžiama iki 23 val.

IMG_6498

Švelnėjant karantino sąlygoms, atnaujinami reikalavimai maitinimo įstaigoms.

Vienas iš jų – maitinimo įstaigoms darbą organizuoti leidžiama iki 23 val.

Tokį sprendimą pasirašė sveikatos apsaugos ministras, valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovas Aurelijus Veryga.

Nuo šiol laiko ribojimas nebus taikomas ne tik lauko kavinėms ar kai maistas tiekiamas išsinešti, bet ir kai maitinimas teikiamas įmonių, įstaigų ar organizacijų, kuriose vykdomas pamaininis darbas, darbuotojams jų teritorijose ar patalpose.
Nuo šiol nebus ribojamas žmonių skaičius prie vieno stalo.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) taip pat primena kitus reikalavimus, taikomus maitinimo įstaigoms.

Turi būti ribojami lankytojų srautai – prie kasų turi būti laikomasi ne mažesnio nei 1 metro atstumo, viduje veikiančiose kavinėse, restoranuose, baruose ar kitose pasilinksminimo vietose atstumas tarp stalų turėtų būtų toks, kad prie skirtingų stalų sėdintys lankytojai vienas nuo kito būtų nutolę ne mažesniu kaip 2 metrų atstumu. Tuo atveju, jei tarp stalų įrengiamos ne mažesnės nei 90 centimetrų pločio ir 140 centimetrų aukščio pertvaros, atstumas tarp stalų gali būti toks, kad tarp lankytojų būtų išlaikytas ne mažesnis nei 1 metro atstumas.

Lauke veikiančioms maitinimo įstaigoms išlieka reikalavimas, kad prie stalų sėdintys lankytojai nuo pėsčiųjų takų, gyvenamųjų pastatų langų būtų nutolę ne mažesniu kaip 1 m atstumu.

Taip pat numatyta, kad į patalpas gali būti įleidžiami tik nosį ir burną dengiančias priemones dėvintys lankytojai. Valgant ir geriant jų dėvėti neprivaloma.

Be to, ir toliau nėra leidžiama tiekti maitinimo bufeto tipo principu, t. y., kai maistą įsideda patys lankytojai. Cukraus, druskos, padažų ir kitų maisto produktų bendro naudojimo induose ar pakuotėse, jei juos įsideda patys lankytojai, taip pat neturės būti patiekiama.

Toliau neturėtų būti naudojami daugkartinio naudojimo meniu, kuriuos liečia lankytojai. Jeigu tokie naudojami – jie turi būti dezinfekuojami po kiekvieno panaudojimo. Daugkartinio naudojimo staltiesių ar padėkliukų, kurių negalima nuvalyti (skalbti) ir dezinfekuoti po kiekvieno apsilankymo neleidžiama naudoti.

Išlieka ankščiau nustatyti reikalavimai, kad indai ir įrankiai indaplovėse turėtų būti plaunami ne mažesnėje kaip 60 °C temperatūroje arba naudojant kitas tinkamas priemones, užtikrinančias jų švarą.

Taip pat turi būti užtikrinama, kad viešojo maitinimo įstaigose dirbtų tik darbuotojai, neturintys viršutinių kvėpavimo takų ligų, ūmių žarnyno infekcijų ir kitų susirgimų požymių. Darbuotojų sveikata turi būti vertinama kasdien prieš patenkant į viešojo maitinimo įstaigą.

Sveikatos apsaugos ministro – valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimą rasite čia.

Visus operacijų vadovo sprendimus rasite čia.

Visuomenės informavimo grupės (VIG) informacija

Susijusios naujienos

Parodoje „Rinkis prekę lietuvišką’ 2025“ – bendrovių „Išlaužo žuvis“ ir „Lietuviškas midus“ produktų triumfas

kvitrina.com Spalio 10 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje vyko paroda „Rinkis prekę lietuvišką’ 2025“, kurios metu surengtas ir geriausiųjų gaminių konkursas. Tarp 90 aukso ir sidabro medaliais apdovanotų produktų ir du aukso apdovanojimai mūsų krašto bendrovių produktams. Aukso medaliais įvertinta AB „Išlaužo žuvis“ šaltai rūkyta karpio ir plačiakakčio dešra bei UAB „Lietuviškas midus“ nealkoholinis midus „Namidus“ […]

Skaityti daugiau

Regionų forume  – prioritetas teikiamas mokyklų išsaugojimui regionuose

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, apklaususi savivaldybes ir gavusi jų siūlymus, parengė keturis galimus mokyklų tinklo tvarkymo variantus, kurie bus pateikti diskusijoms. Visuose siūlomuose variantuose prioritetas išlieka mokyklų, ypač pradinių klasių, išsaugojimas mažesnėse regionų savivaldybėse. Šie siūlymai pristatyti Prezidentūros surengtame Regionų forume. „Negalime nematyti artimiausių metų tendencijų, kad vaikų Lietuvoje nuolatos mažės. Mūsų prioritetas, kurį […]

Skaityti daugiau

Prie bendrovės „Prienų butų ūkis“ komandos prisijungė Remigijus Burokas

kvitrina.com Bendrovėje „Prienų butų ūkis“ pradėjo dirbti buvęs Prienų KLC direktoriaus pavaduotojas ūkio reikalams Remigijus Burokas. Naujame kolektyve jis bus atsakingas už darbų organizavimą, tvarkant miesto teritorijas. Pasak bendrovės „Prienų butų ūkis“ direktoriaus Algio Valatkos, R. Burokas paskirtos darbų vadovo pareigoms. „Bendrovė prižiūri didelius plotus Prienų mieste, todėl būtina gerai suplanuoti darbus. Nuo mūsų veiklos […]

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite: