Fantastiškai sužaistas trečiasis kėlinys garantavo „TonyBet“ komandai kelionę į LKF finalinį ketvertą

IMGP4645Kovo 16 d. Prienų „TonyBet“ krepšininkai atsakė į visus klausimus ir spėliones, kas žais LKF finaliniame ketverte. Prienų komanda po sunkios pirmos rungtynių pusės, antroje sužaidė fantastiškai ir ne tik panaikino turėtą po pirmųjų rungtynių taškų deficitą, bet su kaupu jį viršijo. Komandos kovingumas buvo tiesiog neįtikėtinas, buvo kaunamasi dėl kiekvieno kamuolio ir eita link pergalės ir kelionės į Panevėžį.

Pirmasis kėlinys

Rungtynės prasidėjo abiejų komandų klaidomis. Pirmuosius taškus pelnė Pasvalio komanda (0:2). Prienų komandos metimai skriejo pro šalį. Varžovai žaidė sėkmingiau  ir po pirmųjų keturių minučių pirmavo 8 taškais (0:8). Prienų strategas neiškentė ir suskubo paimti minutės pertraukėlę. Arvydas Šikšnius pelnė iš eilės 5 taškus, Paulius Ivanauskas pridėjo dar du, ir komandas skyrė tik vienas taškas (7:8). Mindaugas Lukauskis pataikė tritaškį, ir Prienai persvėrė rezultatą savo naudai (10:8). Vaidas Čepukaitis ryžosi tolimam metimui, ir jis buvo taiklus (13:9). A. Šikšnius taiklus nuo tritaškio linijos (16:11). Varžovai mažino skirtumą iki 2 taškų (16:14). A. Šikšnius sumetė 3 baudos metimus ir padidino „TonyBet“ pranašumą iki 5 taškų (19:14). Kėlinio pabaigoje aikštelės šeimininkai suklydo atakuodami ir leido varžovams sumažinti skirtumą iki 3 taškų (19:16).

Antrasis kėlinys

Kėlinys vėl prasidėjo nesėkmingomis aikštelės šeimininkų atakomis. Pasvalio komanda  išnaudojo šią aplinkybę ir išsiveržė į priekį (19:21). A. Valeika išlygino rezultatą (21:21).
Tačiau „TonyBet“ bėdos tęsėsi toliau, ir varžovai kėliniui įpusėjus pirmavo 6 taškais (23:29). Dar po minutės komandas skyrė 8 taškai (24:32). Kaip Prienų komandos žaidėjai nesistengė, bet  pasivyti varžovų  antrajame kėlinyje taip ir nesugebėjo (34:40).

Trečiasis kėlinys

Kėlinys prasidėjo galingu aikštelės šeimininkų spurtu, ir po A. Šikšniaus eilinio tritaškio rezultatas buvo lygus (40:40). Kėliniui įpusėjus, po M. Lukauskio taiklaus metimo, „TonyBet“ išsiveržė į priekį 4 taškais (49:45). Likus iki kėlinio pabaigos 3 min. Prienų komandos pranašumas jau siekė 10 taškų (59:49). Dar po minutės aikštelės šeimininkai pirmavo 14 taškų skirtumu (63:49).
M. Lukauskis pridėjo dar du taškus (65:49). Pasvalio komanda sumažino skirtumą iki 10 taškų, bet M. Lukauskis „įsūdė“ tritaškį, ir po trijų kėlinių „TonyBet“ pranašumas siekė 13 taškų (68:55).

Ketvirtasis kėlinys

Kėlinio pradžioje M. Lukauskis padidino Prienų komandos persvarą iki 15 taškų (70:55). Pasvaliečiai stengėsi neapsileisti ir jiems pavyko kėliniui įpusėjus sumažinti atsilikimą iki 11 taškų (75:64).
Bet prieniškiai jau buvo užsivedę ir likus iki rungtynių pabaigos 2 min., po Laimono Kisieliaus dviejų iš eilės tritaškių, komandas skyrė 19 taškų (85:66). Visos „Pieno žvaigždžių“ pastangos perimti iniciatyvą nebuvo sėkmingos, Prienų „TonyBet“ komanda laimėjo rungtynes rezultatu 89:74 ir pateko į LKF finalinį ketvertą.

„TonyBet“ komandai Arvydas Šikšnius pelnė 28 taškus, 17 taškų Mindaugo Lukauskio sąskaitoje, 14 – Vaido Čepukaičio, 13 -Laimono Kisieliaus, 9 – Artūro Valeikos, 3 – Žygimanto Janavičiaus, po 2 – Pauliaus Ivanausko ir Martyno Linkevičiaus, 1 – Gintaro Kadžiulio.

Taip pat skaitykite