Aldona Štuikienė
Sekmadienio popietė Birštone. Pasivaikščiojimas po karščiu alsuojantį kurortą buvo nelengvas, bet gana prasmingas. Tačiau pietų metas mums priminė, jog reikia pasistiprinti. Taigi šį kartą nutarėme paskanauti ant grilio keptų šonkauliukų. Prisipažinsiu, kai vieną pavakarį nukeliavome į šį restoraną, mums jau nebeliko jų. Tačiau dabar, kaip sakoma, nusišypsojo laimė, ir mes jau restorane „Old Town Grill“.
Užsisakėme žaliavalgių salotų ir, be abejo, ant žarijų keptų šonkauliukų.
Porcija, pasirodo, gana didelė, mėsa nuo kauliukų atšokinėjo, o skonis labai geras. Truputį aštru, truputį saldu, prieskoniai, druska – viskas labai derėjo. Vienu žodžiu, nemėgstantiems persivalgyti – dalinkitės porciją pusiau!
O salotos – ne tik nustebau, bet ir išsižiojau iš nuostabos. Suvalgyti tokį indą salotų – iššūkis man. Jų sudėtis, kurią bandžiau išstudijuoti, man pasirodė gana įdomi. Čia matėsi lapinės salotos, mažieji špinatai, rukola (gražgarstė), skrudintos išlukštentos pistacijos, kaparėliai bei švelnus padažas, kurio tiek, kiek reikia, nes salotos neplaukiojo. O tai labai skanu ir patrauklu.
Puikūs pietūs ir gera nuotaika. Ko daugiau bereikia? Nereklamuoju ir nesakau, jog bėkit visi tų išsvajotų šonkauliukų, tačiau, jei būtų tų norinčių, aš būtinai įsiliečiau į tą būrį. Juk sakoma, žmogaus nuotaika dažnai priklauso nuo maisto, kurį valgome. O tai tikra tiesa!