Birštono gyventojai ir lankytojai išrinko gardžiausius kurorto patiekalus

 birstono-kurorto-svente-5b1e58fa86e47

Gegužės mėnuo Birštone buvo dedikuotas gastronomijos naujovių pristatymui ir gardžiausio patiekalo rinkimams. Artėjant vasaros sezono pradžiai, dauguma kurorto maitinimo vietų atnaujina savo meniu – tradiciškai buvo skelbiamas ir kulinarinis konkursas. Tačiau kitaip nei iki šiol, šiemet konkursui pateiktus patiekalus vertino ne profesionali komisija, o patys kavinių ir restoranų lankytojai.

 Varžėsi 9 įvairų kategorijų patiekalai

Birštono kulinariniame konkurse varžėsi 7 maitinimo įstaigos, lankytojų vertinimui pateikusios 9 įvairių kategorijų patiekalus.

Viešbutis–restoranas „Royal SPA Residence“ kvietė ragauti šamą su karštomis salotomis, apelsinais ir morkų kremu.

„Šiame naujame mūsų patiekale yra daug lietuviškos virtuvės bruožų, bet tai pat ir europietiško stiliaus idėjų. Žinoma, patiekalo pagrindas yra šamas – žuvis, kurią daug metų žvejai gaudo Nemuno pakrantėje, net ir pačiame Birštone“, – konkursinį patiekalą pristato „Royal SPA Residence“ restorano virtuvės šefė Daiva Saulienė.

Komplekso „Vytautas Mineral SPA“ restoranas „MOON“ konkursui pateikė ėrienos kumpio kepsnį.

Kaip teigia restorano virtuvės šefas Darius Dabrovolskas, didžiausias šio patiekalo akcentas – ypatinga ėriena iš Naujosios Zelandijos. Siekiant išlaikyti mėsos struktūrą ir unikalų skonį, ji marinuojama itin trumpai, o garnyrui naudojamas klasikinis derinys – aromatingas sultinio padažas, avinžirniai ir žalios daržovės.

 Restoranas „Old Town Grill“ konkurse dalyvavo net su dviem patiekalais – ant žarijų kepta brandinta jautienos išpjova ir neįprastu būdu ruošiamu tiramisu desertu.

Restorano virtuvės šefas Mantas Rudžionis neslepia: „Geram restoranui vien tik gerų patalpų neužtenka. Reikia gerų puodų, talentingų rankų, kurios juos valdytų, ir neišblėstančios meilės, idėjų bei užsidegimo tam, ką darai“. Tokia filosofija atsispindi daugelyje restorano patiekalų, čia dažni netikėti sprendimai ir skonių kombinacijos.

Lankytojai taip pat vertino viešbučio-kavinės „Audenis“ paruoštą burokėlių sorbetą, mėsainių baro „Bir. Bur. Bar“ naujovę – „Cielą ešerį“, kavinės „Sušinė“ mėgstamiausius sušius ir du vasariškus „Saulės terasos“ patiekalus – varškės desertą ir sangrijos gėrimą.

Už patikusius patiekalus buvo galima balsuoti specialioje elektroninėje balsavimo sistemoje, dalintis atsiliepimais socialiniuose tinkluose. Kaip rodo balsavimo rezultatai, už savo favoritus balsavo ne tik lietuviai, bet ir svečiai iš užsienio šalių – Airijos, Italijos, Vokietijos, Švedijos, JAV, Jungtinių Arabų Emyratų, Tailando.

Konkurso laimėtojas surinko daugiau nei pusę visų balsų

OTG_jautienosispjova

 Suskaičiavus visus rezultatus, absoliučiu konkurso nugalėtoju tapo restorano „Old Town Grill“ patiekalas „Brandinta jautienos išpjova“, surinkęs 53 % balsų.

OTG_tiramisu

 

Antrąją vietą su 43 % balsų užsitikrino to paties restorano desertas „Dekonstruotas tiramisu“.

VMS_eriena

 

Trečiąją vietą organizatoriai šiemet skyrė dviem patiekalams, surinkusiems panašų balsų skaičių – restorano „MOON“ ėrienos kepsniui (23 % balsų)

RSR_samas

ir „Royal SPA Residence“ šamui (22 % balsų).

Šį vasaros sezoną Birštone veiks apie 30 maitinimo vietų – nuo lauko kavinių iki prabangių restoranų. Virtuvėms vadovaujantys šefai vieningai tvirtina, kad Birštone kokybiško maitinimo pasiūla kasmet didėja, restoranų meniu papildo ambicingos ir drąsios naujovės.

Dauguma kavinių ir restoranų lankytojų nemažai keliauja, jų gastro turizmo patirtis labai didelė, todėl siekiant nustebinti, reikia rimtai padirbėti. Kulinarines naujoves diktuoja lankytojų pageidavimai, geriausios tarptautinės patirtys, sezoninės virtuvės filosofija, o taip pat ir ekologinės idėjos.

Netrukus visos šių metų Birštono gastro turizmo naujovės nuguls į kasmetinį Birštono kulinarinį žemėlapį, kuris jau trečius metus iš eilės padeda atrasti naujus kurorto skonius.

Taip pat skaitykite