Vilija Čiapaitė
Birštonas kaskart mus pradžiugina naujovėmis, kurios tarsi sako, jog mieste gyvenimas, ar vasara, ar žiema, verda. Taigi, kurorte duris atvėrė naujas restoranas „Old Town Grill“. Ir tai puiki žinia! Beje, daugelį sudomins, kodėl toks restorano pavadinimas? Aš pasidomėjau šiuo, rodos, keistu, bet kartu ir daug pasakančiu pavadinimu… „Old“ – tai labai senas, „town“ – miestas, „grill“ – ant grotelių kepta mėsa…
Šį kartą ši žinia labai pradžiugino jaunas šeimas, nes jos sužinojo, kad galės su savo mažametėmis atžalomis be jokio rūpesčio papietauti ar pasigardžiuoti vėlyvais pusryčiais. Jauni tėveliai dažnai atsisako išvykų, nes, paprastai, mažiesiems nebūna vietos, kur save išreikšti, užsiimti žaidimais. Gal dėl to ir kilo ši puiki idėja, nes, drąsiai galima teigti, birštoniečiai Roberta ir Andrius Blekaičiai patys augina mažylį, kuriam būtina šėlioti, žaisti, o ne vien sėdėti už stalo ir stebėti suaugusius. Šaunu, kad šie jauni žmonės į verslą pažvelgė tėvelių akimis.
Tačiau man labai norisi pakalbėti apie patį restoraną…
Restorano interjeras dvelkia tarpukariu, čia neatrasi modernizmo salelių. Viskas tarsi nukeltų į laiką, kai Birštonas buvo mėgstamas aristokratų, paprastų šalies gyventojų, poilsiautojų. Kiekviena restorano detalė dvelkia ramybe, jaukumu. Ant sienų kabantys paveikslai tarsi sako, jog visada Birštonas buvo gražus, patrauklus ir mylimas. Čia ilsėdavosi ne tik paprasti žmonės, bet ir rašytojai, menininkai. Nuostabus oras, čia pat krantus skalaujantis žilagalvis Nemunas, mineralinis vanduo ir sanatorijos – daugeliui buvo atgaiva ir sveikatos pasisėmimo šaltinis…
Į restorano „Old Town Grill“ atidarymą atvykusius svečius pasitiko ne tik Roberta, Andrius, bet ir sesė Miglė. Smagu buvo išgirsti, jog šiame restorane darbuosis beveik visi šeimos nariai, o tai sako, jog jie dirbs kaip sau – labai gerai. Juk šaunu, kai jauni ir energija trykštantys žmonės, pagaliau įgyvendino savo svajonę, o kad ji klestėtų, džiugintų, pritrauktų klientus, dirbs nuoširdžiai ir atsakingai. Tuo šventai tikiu. Beje, paklausti, kiek svečių gali sutalpinti ši ramybės oazė, nedvejodami atsakė, jog šaltuoju sezonu 70, o šiltuoju – dar 40, nes čia pat didelė terasa.
Labai sudomino ir restorano meniu. Kainos – tikrai nesikandžiojančios. Kiekvienas atras patiekalų ne tik pagal savo skonį, bet ir pagal kišenę.
Beje, vienas iš savininkų patikino, jog restoranas daugiau specializuosis į grilio patiekalus (kepta mėsa ant grotelių), pridurdamas jog maistas bus ekologiškas! Restorano virtuvėje šeimininkaus didelę patirtį turintis šefas, kuris, kaip minėjo pašnekovas, yra žinomas šalyje. Pokalbio pabaigoje vienas iš savininkų pridūrė, jog greitu laiku į meniu bus įtraukti dar keli patiekalai, kurie ypač buvo mėgstami anuometinio Birštono poilsiautojų ir svečių, tai kepsniai iš elnienos ir patiekalai su šamu bei senovinis desertas.
Į restorano atidarymą atvyko Birštono merė Nijolė Dirginčienė, savivaldybės administracijos darbuotojai, bibliotekos direktorė ir daug svečių. Linkėjimuose buvo išsakyta daug gražių žodžių, kurie, manau dar labiau paskatins jaunuosius šeimininkus dirbti kūrybiškai ir pelningai.
O restorano „Old Town Grill“ darbo laikas labai patrauklus: darbo dienomis dirbs nuo 12 iki 23 valandos, o šeštadieniais ir sekmadieniais nuo 12 iki 24 valandos. Tad reikia tikėtis, kad restorano patiekalai ne vienam sužadins apetitą ir jame netruks klientų ne tik pietums. Mano pašnekovai tvirtino, jog čia bus vedami teminiai vakarai tiek su muzika, tiek su knygų pristatymais ir dar daugiau. Jų, jaunų žmonių, glaudus bendradarbiavimas su pramoginių renginių rengėjomis „Čiulba Ulba“ tikrai atneš naudos tiek vieniems, tiek ir kitiems.