Rudens darbams einant į pabaigą, galime pasidžiaugti savo derliumi ir nuveiktais darbais. Spalio 20 dieną, gražią rudenišką popietę, Vėžionių bendruomenė kartu su kaimo biblioteka surengė smagią degustacinę edukaciją „Rudens pyragas“. Tai buvo šventė, subūrusi ne tik kepėjus, bet ir tuos, kurie nori paragauti skanių kepinių bei tiesiog pasimėgauti jaukia bendryste.
Dvylika šaunių dalyvių — Janina Navickienė, Nijolė Daukševičienė, Nijolė Bartkuvienė, Irma Kereišienė, Aldona Mikailienė, Simona Navickaitė, Marijona Raižienė, Daiva Deltuvienė, Irmutė Palionienė, Julius Buividavičius, Laima Petkevičienė ir Kristina Dobrvolskienė – atėjo ne tuščiomis rankomis. Kiekvienas iš jų atsinešė savo keptus, o kai kas ir pirktus pyragus, kurie tapo pagrindiniu šventės akcentu. Renginio metu dalyviai galėjo ne tik ragauti, bet ir dalyvauti konkursuose: buvo renkamas „Gražiausias“, „Skaniausias“, „Paprasčiausias“ ir „Mandriausias“ pyragai.
Ragauti 12 skirtingų pyragų — nemenkas iššūkis, tačiau šventės dalyviai su šypsenomis jį įveikė. Kad pyragų degustacija būtų dar smagesnė ir linksmesnė, susirinkusieji taip pat žaidė žaidimus, kurie padėjo išlaikyti gerą nuotaiką ir neleido persivalgyti. Visi šventės dalyviai džiaugėsi jaukia atmosfera, juoku ir nuoširdžiu bendravimu. Net patys mažiausieji degustatoriai, Lieputė ir Juozukas, su dideliu entuziazmu mėgavosi skanumynais.
Po intensyvios degustacijos buvo paskelbti konkurso nugalėtojai. „Skaniausio pyrago“ titulą pelnė Kristina Dobrvolskienė su savo gardžiu mėsos pyragu, o „Gražiausio pyrago“ nominacija atiteko Laimai Petkevičienei už puošnų vaisinį tortą. „Mandriausio pyrago“ apdovanojimas atiteko Irmai Kereišienei už originalų norvegišką pyragą, o „Paprasčiausio pyrago“ apdovanojimą pelnė Julius Buividavičius, kuris atnešė parduotuvėje pirktų sausainių.
Šventės organizatoriai neliko abejingi ir tiems, kurie negalėjo joje dalyvauti. Bendruomenės pirmininkė su dviem bičiulėmis po renginio aplankė ilgą laiką patale gulinčią Marytę Žiūkaitę, kuriai nunešė po gabalėlį gardžiausių pyragų, kad ir ji galėtų pasimėgauti šventės dvasia.
Renginio organizatoriai nuoširdžiai dėkoja visiems kepėjams ir degustavusiems gardžius pyragus. Visi jie buvo iš tiesų labai skanūs ir maloniai nustebino susirinkusiųjų gomurį. Šventė tapo puikia proga ne tik pasimėgauti gardžiais kepiniais, bet ir dar kartą pasidžiaugti bendruomenės šiluma bei tarpusavio bendryste.