Stakliškių vidurinės mokyklos mokytojai – komandiniuose Mini mokymuose

Gruodžio pabaigoje Stakliškių vidurinės mokyklos mokytojai dalyvavo projekto „Pedagogų kvalifikacijos tobulinimo ir perkvalifikavimo sistemos plėtra (II etapas)“ Mini mokymų kvalifikacijos tobulinimo programoje „Mokytojo veiklos planavimas“.

Siekdami, kad ugdymo proceso kokybė ir mokymosi rezultatai gerėtų, turi tobulėti ir mokytojai, keldami savo kvalifikaciją. Todėl jie gilina žinias, domisi naujovėmis, dalyvauja savivaldybės mokytojų metodinėje veikloje, vykdo įvairias užsiėmimus su mokiniais. Tačiau šiais laikais labai svarbu mokytis komandoje. Tokia galimybe ir pasinaudojo Stakliškių vidurinė mokykla, Ugdymo plėtotės centrui pateikusi paraišką dalyvauti Mini mokymuose ir laimėjusi atrankos konkursą.

Pildant paraišką, buvo pasirinkta aktuali mūsų mokyklai tema – „Mokytojo veiklos planavimas“ ir šia tema 2013 m. gruodžio 18, 27, 30 d. mokykloje vyko seminaras šešiolikai mokytojų. Seminare buvo išnagrinėtas strateginis mokyklos planas, analizuotos ilgalaikių ir trumpalaikių planų rašymo rekomendacijos, praktiškai nagrinėjami pamokų tikslai, kalbėta apie mokymosi stilius, taip pat buvo atliekamos praktinės užduotys ir dalijamasi patirtimi.

Džiaugiamės ir dėkojame lektoriams V. Juškienei ir V. Šoblinskui, kurių dėka trijų dienų seminaras patiko visiems mokymų dalyviams, nes buvo aktualu ir įdomu. Mes, mokytojai, gavome naudingos informacijos, kurią galėsime pritaikyti pedagoginėje veikloje ir tikimės, kad įgytos žinios padės geriau planuotis veiklą bei tuo pačiu gerins mokyklos įvaizdį. 

Stakliškių vidurinės mokyklos mokytoja Sidona Paltanavičiūtė

Taip pat skaitykite