kvitrina.lt · Prienų ir Birštono naujienų portalas

„Vasara Birštone“ – sveiko maisto kūrimo performansas

Vidmantas Venclovas

Šiemet nauju rūbu pasipuošusi kavinė-ledainė „Vasara Birštone“ ne tik pagyvino  A. S. Zenkevičiaus promenados įvaizdį bei praturtino Nemuno pakrantės gyvenimą, bet ir tapo dviejų kūrėjų – žmogaus ir gamtos – bendradarbiavimo pavyzdžiu.
Šioje kavinėje nerasite mums įprastų patiekalų, tokių, kaip cepelinai ar karbonadai, bet garantuotai jums bus pasiūlyti valgiai iš produktų, užaugintų nedideliuose šeimyniniuose ūkiuose.


Pasak kavinės savininkės Gerdos, noras kurti ir pasiūlyti išskirtinį meniu buvo toks stiprus, kad visos mintys apie galimas neigiamas pasekmes buvo nustumtos į šoną.
Kūrėja prisipažino, jog yra labai dėkinga kavinės lankytojams, kurie įvertino patiekalų išskirtinumą ir kartu su kavinės kolektyvu puoselėja tvaraus maisto kultūrą.
O viskas prasidėjo nuo noro pasprukti nuo monotoniško darbo. Ir vietos veiklai paieškos atvedė į Birštoną. Pirmasis verslas kurorte – pašto karietoje įkurta žaliųjų kokteilių, vaflių ir kavos „4 Sezonai“ stotelė. O vėliau naujų idėjų įgyvendinimo poligonu tapo antram gyvenimui prikelta „Nida“.

Anot Gerdos, metai bėgo, o ant ekologinio pamato kuriamas verslas pasiteisino, ir šiemet „Vasara Birštone“ visus nustebino savo naujais „rūbais“, didesniu plotu bei terasa.
Tai tikras A .S Zenkevičiaus promenados perlas, pasiruošęs toliau stebinti Birštono gyventojus ir kurorto svečius.
Užsukę į kavinę gausite originalų meniu, kuriame menininkės Vilijos Čiapaitės sukurtos iliustracijos patiekalams lyg atveria kelią į išskirtinio maisto lopšį.
Naujų patiekalų receptų paieškos vyksta šaltuoju metų laiku, kai Gerda atsiduoda kūrybai ir bandymams bei kitų šalių patiekalų pritaikymui mūsų skoniams.
„Klientai, be jokios abejonės, daro įtaką meniu, todėl patiekalų pastovumas būtinas, bet kartu pristatomos naujovės sudaro visumą ir padeda judėti link užsibrėžto tikslo“, – įsitikinusi Gerda Kemežienė.
Jos teigimu, viskas į kavinę atkeliauja tiesiausiu keliu, be tarpininkų ir bazių: „Viskas – tiesiai iš gamintojų, ir tai tik rūpestingai, ir ekologiškai užauginta produkcija“.

Kelias nuo patiekalo idėjos, pagaminimo, degustacijos iki pateikimo klientui pakankamai ilgas, nes, anot Gerdos, kavinė – tai ne tik vieta pavalgyti, tai – nuostabi bendravimo erdvė ir gamtos bei žmogaus sukurti vaizdai.
„Vasara Birštone“ – tai lyg didžiulis prie Nemuno pakrantės prisišvartavęs laivas, kuris kviečia į unikalią kelionę po gastronomijos pasaulį. Tikras sveiko maisto kūrimo performansas.

Susijusios naujienos

Prie bendrovės „Prienų butų ūkis“ komandos prisijungė Remigijus Burokas

kvitrina.com Bendrovėje „Prienų butų ūkis“ pradėjo dirbti buvęs Prienų KLC direktoriaus pavaduotojas ūkio reikalams Remigijus Burokas. Naujame kolektyve jis bus atsakingas už darbų organizavimą, tvarkant miesto teritorijas. Pasak bendrovės „Prienų butų ūkis“ direktoriaus Algio Valatkos, R. Burokas paskirtos darbų vadovo pareigoms. „Bendrovė prižiūri didelius plotus Prienų mieste, todėl būtina gerai suplanuoti darbus. Nuo mūsų veiklos […]

Skaityti daugiau

Birštone susitiks daugiau nei 360 saugomų teritorijų ekspertų iš 37 šalių

Spalio 7–10 d. Birštonas taps Europos saugomų teritorijų sostine – čia vyks didžiausias žemyno gamtosaugos renginys, EUROPARC metinė konferencija, dar vadinama Europos saugomų teritorijų „Eurovizija“. Pirmą kartą šis prestižinis tarptautinis forumas rengiamas Lietuvoje. Šių metų tema – „Gamta žmogui, žmogus gamtai“ (Nature for People, People for Nature) – primena apie neatsiejamą žmogaus ir gamtos ryšį: […]

Skaityti daugiau

Norite savo vakarams suteikti daugiau jaukumo? Išbandykite tai

Po įtemptos dienos norisi ne tik pailsėti, bet ir sukurti namuose tokią atmosferą, kurioje būtų lengva atsipalaiduoti, nurimti ir tiesiog pabūti su savimi ar artimaisiais. Tačiau daugeliui pažįstamas jausmas, kai vakaras praeina nejučia, o norimo jaukumo taip ir nepavyksta pasiekti. Vis daugiau žmonių ieško paprastų, kasdien lengvai įgyvendinamų būdų, padedančių vakarą paversti ypatingu. Vienas iš […]

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite: