Vilniaus geležinkelio stotis atgimsta: trumpam atgijęs restoranas žymi naują stočių atgaivinimo etapą


Lapkričio 6-8 dienomis, Gastronomijos savaitės proga, Vilniaus geležinkelio stotyje restoranas „Gastrolės“ trumpai atgaivins garsųjį stoties restoraną ir pakvies leistis į nepamirštamas gastroles po lietuviškų skonių jūrą. Kadaise garsaus stoties restorano atgimimas – tai dar vienas žingsnis link kuriamos naujos stočių – pulsuojančių kultūriniu gyvenimu ir traukiančių žmones neįkainojamais patyrimais – vizija.

„Šiandien esame užsibrėžę tikslą mūsų stotis paversti ne tik patogiomis ir jaukiomis vietomis keliaujantiems, bet ir patraukliomis kultūrinio bei rekreacinio gyvenimo vietomis. Jau dabar stotis atvėrėme kūrėjams, kurie šiais metais surengė ne vieną meninį pasirodymą ir parodą. Džiugu, kad ir verslai atranda stotį, o Gastronomijos savaitės dalimi tapęs stotyje įsikūręs restoranas – puikus to pavyzdys“, – sako „LTG Infra“ vadovas Vytis Žalimas.
Anot „Gastrolių“ restorano vadovės Mildos Blagoveščenskajos, stotis – tai vieta, kur prasideda kelionės. Restorano pavadinime „Gastrolės“ taip pat užkoduotos kelionės, tik tai kiek kitokios – gastronominės kelionės. Be to, pagrindinė restorano veikla yra renginių maitinimo organizavimas, taigi taip pat keliaujama su maistu po renginius.

„Todėl drąsi „LTG Infra“ idėja po Vilniaus geležinkelio stoties stogu įsileisti laikiną restoraną, „Gastrolėms“ buvo artima ir tapo puikiu būdu parodyti savo profesionalumą ir įgūdžius, ne tik gaminant maistą, bet ir patiekiant jį ten kur profesionalios virtuvės nėra. Mums patinka iššūkiai, tad ir šio mielai ėmėmės ir tikime, kad Vilniaus geležinkelio stoties aura ir mūsų šefo meistriškumas suteiks daug puikių emocijų ir pasitenkinimo tiek mums, tiek mūsų restoraną aplankiusiems svečiams“, – sako M. Blagoveščenskaja.

Lietuvoje iš viso yra 94 įvairaus lygio stotys ir 159 stotelės, per kurias kasmet keliauja rekordinis  – 5 mln. Keleivių skaičius. Didžiausios permainos laukia keturių labiausiai lankomų – Vilniaus, Kauno, Šiaulių ir Klaipėdos stočių. Čia, netolimoje ateityje, duris turėtų atverti daugiafunkcinės salės, paruoštos organizuoti konferencijas, grupinius užsiėmimus, įvairius renginius ar net vestuves. Taip pat siekiama, kad kiekvienoje stotyje atsirastų išskirtinis, originalus, aukštos klasės restoranas su lauko terasa. Nenorintiems rinktis restorano, didelę maisto įvairovę siūlys stotyse įsikūrusios užkandinės, kuriose traukiniautojai ir miestiečiai galės rasti tiek sveiko, tiek greito maisto ar rinktis dienos pietų pasiūlymus.

Meno kūrėjams ir gerbėjams stotyse bus atvertos erdvės, kuriose menininkai bus kviečiami eksponuoti savo darbus, rengti įvairius meninius pasirodymus ar kitus renginius. Nebus pamiršti ir tėveliai su vaikais. Vaikų stotyse lauks interaktyvios vaikų zonos, kuriose galima bus saugiai, žaismingai ir turiningai praleisti laiką. Be to, stotys bus visiškai pritaikytos žmonėms, turintiems specialiųjų poreikių. Šalia stočių, traukiniautojų, atvykstančių į stotį dviračiais patogumui, bus įrengtos dviračių stovėjimo ir saugojimo vietos. Ir mažesnių stočių laukia permainos. Jose bus įrengti patogūs laukiamieji viduje ir lauke, kavos, gėrimų ir užkandžių automatai, patogus priėjimas prie elektros lizdų.

Taip pat skaitykite

Parašyti komentarą