Nijolė Šervenikaitė – Metų mokytojo premijos laureatė

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje išrinkti 2023-ųjų Metų mokytojai. Metų mokytojo premijos laureate, atrankos komisijos sprendimu, tapo ir  Nijolė Šervenikaitė, Prienų „Žiburio“ gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja ekspertė.

Apie  Metų mokytoją:

Prienų „Žiburio“ gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja ekspertė Nijolė Šervenikaitė daugeliui lituanistų visų pirma žinoma kaip vadovėlių autorė. Jau daugiau nei dvidešimt metų mokytoja rengia literatūros vadovėlius 9–12 klasei, bendradarbiauja atnaujinant ugdymo priemones.
Mokytoja inicijuoja ir koordinuoja mokinių gimtosios kalbos pasiekimų gerinimo programą mokykloje: rengia diagnostinius testus, diktantus, juos analizuoja su kolegomis ir mokiniais, teikia rekomendacijas tobulintinoms sritims; rengia bandomųjų egzaminų užduotis.
Gabiems vaikams mokytoja yra parengusi programą, su šiais mokiniais dalyvavo Lietuvių kalbos instituto projekte rengiant mokinių rašto darbų bazę, skirtą įvairiems raštingumo, švietimo, pedagogikos ir kultūros raidos tyrimams.
Ypač daug dėmesio mokytoja skiria dalykų integracijai ir mokinių mokymuisi virtualiose aplinkose. Tai ir kūrybiškumo ugdymo projektai, ir bendros pamokos su dailės, istorijos mokytojomis, gimnazijos psichologe.
Mokytoja Nijolė Šervenikaitė – aktyvi gimnazijos bendruomenės narė. Ji pati didžiausiu savo laimėjimu laiko mokyklos, kurią pati baigė ir dabar dirba, jubiliejui parengtą knygą „Žiburio gimnazijai – 100“, didžiuojasi prisidėjusi ir kuriant filmą apie gimnazijos istoriją. 

Už profesinę veiklą, kūrybinę iniciatyvą, mokinių pasiekimus mokytoja ne kartą yra apdovanota ir Prienų rajono savivaldybės, ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos, Seimo padėkos raštais.
Metų mokytojo premijos bus iškilmingai įteiktos spalio pradžioje minint Tarptautinę mokytojų dieną.

Švietimo ir sporto ministerijos informacija

 

Taip pat skaitykite

Parašyti komentarą