Sprendimai dėl saugumo – tik po nelaimių?


Jonas Kavaliauskas

Taip jau pas mus yra, jog apie saugumą pradedame kalbėti tik po skaudžių nelaimių. Štai, kad ir F. Martišiaus gatvė, kuria driekiasi kelias Marijampolė-Vilnius. Ne viena Prienų miesto gatvė susikerta su šiuo keliu, bet tik dabar, kai įvyko mirtina nelaimė, pradėta kalbėti apie žiedą ar šviesoforą F. Martišiaus ir Revuonos gatvių sankryžoje bei STOP ženklus išvažiuojant iš kitų gatvių į F. Martišiaus gatvę (kelią Marijampolė-Vilnius). 

Visi žinome, jog labai greitai tarp Vilniaus gatvės ir Baltic Petroleum degalinės duris atvers prekybos centras „IKI“, kuriame įsikurs ne viena ir kitos paskirties parduotuvė.

Atkarpos tarp tilto ir degalinės bei Vilniaus gatvės apkrova tikrai padidės ryškiai, bet nesigirdi informacijos, kad atsakingi savivaldybės atstovai svarstytų, kaip pavyks suvaldyti srautus, atvykstančius į prekybos centrą ir išvykstančius iš jo. Turint omenyje, kad tai Greimų gatvė ir kelias Marijampolė-Vilnius, situacija taps neprognozuojama. 

Vilniaus gatvėje neįrengti šaligatviai. Nuo tilto takelis, vedantis link prekybos centro taip pat nesaugus, kaip ir šlaitas einant nuo tilto link Vilniaus gatvės. 

 

Džiaugiamės, jog erdvėje prie Nemuno atsidarė gastrobaras „Teka Teka“, bet šalia tako, einančio prie N. Silvanavičiaus namo, jis turi pavojingą kaimyną – šlaitą, kuris tikrai nesaugus pėstiesiems. 

Žinant hierarchijos svarbą mūsų rajone, norėtųsi kreiptis į savivaldybės vadovus su prašymu domėtis ne tik milijoniniais projektais, bet ir tais, kurie saugo gyventojus nuo nelaimių kasdieniame gyvenime. 

Vertindami, jog pastaruoju metu rajono valdžia priima daug svarbių ir labai reikalingų rajono gyventojams sprendimų, neturime užmerkti akių prieš nepadarytus darbus.

Taip pat skaitykite

Parašyti komentarą