Birštono gimnazijos abiturientai sėkmingai atlaikė egzaminų karštligę

Jonas Kavaliauskas

Birštono gimnazijos XVIII laidos abiturientai gali atsikvėpti lengviau. Visi 47 gimnazistai gauna brandos atestatus. Pasak Birštono gimnazijos direktoriaus Alvydo Urbanavičiaus, šiųmetė laida turi kuo džiaugtis, kaip ir visas mokytojų kolektyvas. 18 iš 47 gimnazistų už atskirus dalykus surinko 86 ir daugiau balų.

Alma Jaruševičiūtė

Fausta Balčiukynaitė, Alma Jaruševičiūtė ir Greta Masiliauskaitė daugiau nei po 86 balus surinko iš trijų dalykų, Emilija Treigytė ir Laimis Skorodumovas – iš dviejų. 

Emilija Treigytė

Emilija Treigytė laikė net 6 valstybinės brandos egzaminus.
Fausta Balčiukynaitė (mokytoja Daiva Vyšniauskienė) ir Alma Jaruševičiūtė (mokytoja Vytautė Kurtovienė) gavo 100 balų iš lietuvių kalbos egzamino, Nojus Jankauskas (mokytoja Vida Vrubliauskienė) – iš anglų kalbos. Šį egzaminą laikiusių gimnazistų vidurkis 78,83 balo.

Nojus Jankauskas

Chemijos egzaminą laikiusių abiturientų vidurkis dar aukštesnis -79,33 balo. Birštono gimnazijoje ir matematikos egzamino išlaikymo vidurkis aukštesnis nei šalies, kaip ir lietuvių kalbos.
Šimtukininkai, pagal savivaldybėje nustatytą tvarką, gaus po 200 eurų vertės čekius, o pažangiausio gimnazisto premija (500 eurų) atiteks Faustai Balčiukynaitei.

Taip pat skaitykite