
Svajojate apie gardžią vakarienę, kuri neužima daug laiko ir yra pagaminama naudojant paprastus ingredientus? Misija įmanoma: dalinamės keliomis vakarienės idėjomis. Tai lengvi receptai, kurie tikrai patiks Jūsų šeimai!
Makaronai su Bolognese padažu
Itališka klasika: šis laikui nepavaldus, sotus patiekalas yra greitai ir lengvai pagaminamas, tačiau savo skoniu nepalieka abejingų!
Jums reikės:
- 400 g jautienos faršo;
- 1 smulkiai supjaustyto svogūno;
- 2 skiltelių smulkinto česnako;
- 400 g konservuotų trintų pomidorų;
- 2 šaukštų pomidorų pastos;
- 1 arbatinio šaukštelio džiovintų raudonėlių;
- 1 arbatinio šaukštelio džiovinto baziliko;
- žiupsnelio druskos ir pipirų pagal skonį;
- 300 g spagečių;
- 80 g tarkuoto parmezano sūrio;
- 1–2 v. š. aliejaus (kepimui).
Gaminimo eiga:
- Pradėkite gaminti Bolognese padažą: įkaitinkite keptuvę, įpilkite 1–2 šaukštus aliejaus. Sudėkite svogūną ir česnaką. Kepkite kelias minutes, kol svogūnas suminkštės ir pradės skleisti malonų kvapą.
- Tuomet į keptuvę sudėkite jautienos faršą ir kepkite, kol jis apskrus.
- Įmaišykite smulkintus pomidorus, pomidorų pastą. Suberkite prieskonius: raudonėlį, baziliką, druską ir pipirus.
- Šį tirštą padažą kaitinkite ant silpnos ugnies, apie 15–20 minučių: leiskite skoniams susijungti ir aromatui atsiskleisti.
- Kol padažas verda, atskirame puode išvirkite spagečius pagal pakuotės instrukcijas. Išvirus nukoškite vandenį ir makaronus atidėkite į šalį.
- Kai keptuvėje troškintas padažas bus paruoštas, paragaukite. Jeigu pageidaujate intensyvesnio skonio, pagardinkite savo mėgstamomis žolelėmis ar kitais prieskoniais.
Patiekite Bolonijos padažą ant virtų spagečių, pabarstykite tarkuotu parmezano sūriu. Štai ir viskas – Jūsų vakarienė paruošta!
Minestronė – daržovių sriuba
Šildanti itališka daržovių sriuba – ideali vakarienės idėja šaltais žiemos vakarais.
Jums reikės:
- 200 g morkų, tarkuotų;
- 200 g cukinijų, supjaustytų kubeliais;
- 150 g makaronų;
- 1 svogūno, susmulkinto;
- 2 skiltelių česnako, susmulkintų;
- 1,5 litro daržovių sultinio;
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
- 1 a. š. džiovintų raudonėlių;
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimo eiga:
- Į puodą įpilkite alyvuogių aliejaus ir trumpai pakepinkite svogūną ir česnaką, morkas ir cukinijas.
- Įpilkite sultinį, sudėkite makaronus.
- Įberkite prieskonius, druską ir pipirus.
- Sriubą ant lėtos ugnies virkite 15–20 minučių.
- Viskas – galite patiekti sočią ir paprastą sriubą ant vakarienės stalo!
Klasikinės graikiškos salotos
Norite lengvos, greitai pagaminamos vakarienės? Lengvi receptai neapsieina be graikiškų salotų. Jos gaivios, tačiau išraiškingos savo skoniu!
Jums reikės:
- 200 g vyšninių pomidorų, perpjautų per pusę;
- 1 agurko, supjaustyto kubeliais;
- 150 g fetos sūrio, susmulkinto;
- 1 raudonojo svogūno, pjaustyto plonais griežinėliais;
- 100 g juodųjų alyvuogių;
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 1 v. š. raudonojo vyno acto;
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimo eiga:
- Dubenyje sumaišykite pomidorus, agurkus, fetą, raudonąjį svogūną ir alyvuoges.
- Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir raudonojo vyno actu.
- Pagardinkite druska ir pipirais, gerai išmaišykite ir patiekite.
- Mėgaukitės gaiviomis salotomis – skanaus!