Apie Merkurijų, Marsą, Saturną ir trečiadienį

Naglis Šulija

Rašydamas kitos savaitės horoskopus kažkaip pataikiau į labai specifinį planetų išsidėstymą kitą savaitę. Manau, jis nusipelno ypatingo dėmesio ir atskiro aptarimo. Tai čia šiek tiek apie jį.

Dabar Merkurijus ir Marsas keliauja Skorpiono ženklu. Dar keliauja ir Saulė, bet ji dangiškoje misterijoje dabar nėra svarbi. Taigi, Skorpiono ženklu keliauja Marsas. Kas tai? Įsivaizduokite, kad gyvenate senamiestyje, grįžtate vakare namo, o tarpuvartėje – banditai. Vieno jų rankose – peilis: mėnesienoje tik blykt, blykt… Ir nėra abejonių, kad jis tikrai bus panaudotas pagal paskirtį, jeigu reikės. Va, tas peilis bandito rankoje naktį ir yra Marsas Skorpiono ženkle.

Dar yra Merkurijus. Jis yra dalykinio gyvenimo valdovas, atsakingas už tai, kaip mes galvojame, kaip reiškiame savo mintis (kalbame) ir kaip tvarkome reikalus. Akivaizdu, kai Merkurijus Skorpione, mintis būna aštri, o žodis dar aštresnis. Ir dėl savo dalykinių interesų kovojama be jokių skrupulų – kaip toje pat tarpuvartėje.

Ir dar yra Saturnas. Saturnas – tai siena. Siena, į kurią tu atsitrenki ir negali apeiti. Tai pozicija, kurios neįmanoma pakeisti ar pajudinti. Tai nuomonė, kuri pasižymi geležine logika ir kartu tai logika, kuri remiasi fundamentaliais faktais bei dogmomis. Saturnas Vandenio ženkle – tai dalykai, kurie yra tokie, kokie yra. Taškas.

Dabar pažvelkime į tai, ką turime, tiksliau – turėsime. Viena vertus, keliaudamas Skorpiono ženklu Merkurijus pasivys čia esantį Marsą (kuris Skorpiono ženkle yra labai stiprus) ir jį pralenks. Šią savaitę šių dviejų planetų energija susipins. Kaip tai atrodo? Marsas – veiksmas, kova, prievarta, Merkurijus – mintis, žodis, idėja. Merkurijus + Marsas = žodis-veiksmas, žodis-šūvis, žodis-reikalavimas, žodis-dūris. Čia kaip tik gera proga prisiminti, kad Merkurijus kaip tik artėjo ir prisigretino prie Marso tuomet, kai Talibanas užėmė Afganistano sostinę Kabulą. Netrukus, kai Merkurijus priartėjo ir galiausiai prasilenkė su Marsu, Talibanas įtvirtino savo valdžią visoje šalyje – apie jų reiklumą šalies piliečių galvojimui, vertimą galvoti ir elgtis tik taip ir ne kitaip, apie jų pačių galvojimą, kur žodis nelabai skiriasi nuo šūvio ar budelio kardo kirčio, priminti tikriausiai nereikia.

Ir dar. Jeigu Merkurijus – žinia ir informacija, o Marsas – jėga ir veiksmas, tai geresnio laiko paleisti į erdvę kokį nors informacinį virusą, kaip šių planetinių jėgų susipynimo metu, sunku ir sugalvoti. Ir iš tiesų, astrologinė praktika rodo, kad būtent Merkurijaus – Marso sąveika dažnai sutampa su informaciniais karais arba globaliomis kompiuterinių virusų atakomis. Kaip tai atrodo? Kol kas (kol Merkurijus ir Marsas artėja ir tikrai sąveikauja) be Talibano dar yra ir deivės Žaliosios Motinos Žemės adeptų suvažiavimas Škotijos mieste Glazge ir mėginimas „įprūdyti“ mums mintį, kad Atmosfera – tai duktė, gimusi iš nekalto Žemės prasidėjimo, ir mes privalome išsaugoti ją tyrą ir pirmapradę. Arba kažkaip panašiai.

Taigi, trečiadienį – tiksli Merkurijaus su Marsu konjunkcija, tai yra, susijungimas. Maža to, trečiadienį bei ketvirtadienį (kai prie Saturno prisidės ir Mėnulis) tarp šių dviejų planetų junginio ir Saturno su Mėnuliu bus maksimali įmanoma įtampa. Saturnas – tai kieta, bekompromisė pozicija, kliūtis, arba kliūtys, kurių neįmanoma įveikti (bent jau iš karto), užšaldymo, kristalizacijos procesai, arba labai lėtai vykstantys procesai. Beje, dabar Vandenio ženkle esantis Saturnas yra toks pat stiprus, kaip Marsas Skorpiono ženkle. Todėl ta Merkurijaus Marso energija, kuri nukreipta kažką pakeisti aplinkoje, kaktomuša susiduria su kliūtimi, situacija, kurios negali įveikti – situaciją gerai apibūdina posakis „dalgiu į akmenį“. O kai įvyksta kaktomuša, būna daug šukių… Įdomu bus – kokių?

Nusileidus į grynai buitinį lygmenį galima pasakyti taip: savaitės vidurys bus nervingas. Vairavimo stilius – kaip beprotnamyje, atitinkamų ir įvykių visame transporte galima tikėtis, tad sekite žinias. Kažkas kažkam kažką norės įrodyti (Marsas ir Merkurijus) ir užsiraus ant kategoriško „ne“ (Saturnas) – vėl įspūdingos kibirkštys.

Gali būti ir kitų smagių efektų. Žodžiu, šią savaitę laimės tie, kurie laiku nusipirks gruzdintų „popkornų“ ir patogiai įsitaisys prie ekranų – tikrų ar menamų. Vaizdai garantuojami.

Taip pat skaitykite