Sveikatiados „pusryčių fiesta“

„Sveikatiada“ vėl pakvietė aktyviai įsitraukti į „Pusryčių fiestos“ veiklas. Šį kartą susipažinome su įvairių pasaulio šalių pusryčių tradicijomis bei pusryčių patiekalais, kuriuos patys mokiniai gamino ir skanavo.

Kunigiškių pagrindinio ugdymo skyriuje „Pusryčių fiesta“ prasidėjo kovo 12 dieną ir tęsėsi iki kovo 15 dienos. 5-8, 10 klasių mokiniai išsitraukė šalies receptą, pagamino patiekalą ir visus vaišino. Kiekvieną dieną rinkomės mokyklos valgykloje ir ragavome vis kitos šalies patiekalą, tačiau ne tik ragavome, bet ir susipažinome su tų šalių pusryčių tradicijomis. Sužinojome, kad lenkų pusryčiai yra labai panašūs, kaip ir lietuvių. O štai, Belgijoje pusryčiams ruošiama skrudinta arba neskrudinta duona, kuri valgoma su marmeladu, uogiene, žemės riešutų sviestu ar šokoladu. Ispanijoje pusryčių tradicijos turi vieną išskirtinį bruožą – jų pusryčiai būna nedidelėmis porcijomis, o italai rytą pradeda kava su pienu.

Priešmokyklinės grupės vaikučiai ir 1-4 klasių mokiniai piešė, klijavo aplikacijas kaip ir ką jie dažniausiai valgo per pusryčius. Kalbėjome apie pusryčių naudą, kodėl reikia juos valgyti. Mokiniai aktyviai apie tai diskutavo.

Skanaus maisto ruošimas bei pusryčiavimas kartu su klasės draugais, mokytojais – puiki dienos pradžia!

Daiva Alaveckienė,

Sveikatiados ambasadorė Kunigiškių pagrindinio ugdymo skyriuje

Taip pat skaitykite