Jiezno vaikams – dar viena ikimokyklinė grupė, arba kas prisiims nuopelnus?

Jiezno-gimnazija

Jonas Kavaliauskas

Prienų rajono savivaldybės oficiali internetinė svetainė paskelbė, jog Jiezno gimnazijoje, jos direktorės Neringos Zujienės prašymu, bus įrengta dar viena ikimokyklinukų grupė, kurioje galės lankytis vaikai nuo vienerių metų. Pagal higienos normas, tokioje grupėje gali būti ne daugiau kaip 12 vaikučių.

Prienų rajono Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Rima Zablackienė pasakė, jog nauja grupė turėtų būti įrengta iki rugsėjo pirmos dienos, bet gali būti atidaryta kiek ir pavėlavusi. Patalpas naujajai grupei įrenginėja UAB „Prienų būtų ūkis“.

Jiezno gimnazijoje jau yra dvi ikimokyklinio ugdymo grupės, kurias lanko 36 vaikučiai. Vienoje grupėje (20 vietų) gali lankytis vaikai nuo 3 metų, o kitoje (16 vietų) – nuo 2. Šeši vaikučiai paaugo ir perėjo į priešmokyklinę grupę.

Pagal Jiezno gimnazijos pateiktą informaciją, rugpjūčio 16 d. duomenimis yra pateikti 24 prašymai lankyti ikimokyklines grupes. 5 vaikučiai dar neturi 2 metukų, 3 norėtų lankyti ikimokyklinę grupę, bet nuo vėlesnio laiko.

Atrodytų, viskas gerai. Grupė bus įrengta, ir laukiančiųjų eilė stipriai sumažės. Bet tai Jieznas. Redakcija gavo anonimo elektroninį laišką, kuriame rašoma, jog Jiezno gimnazijoje ikimokyklinė grupė įrenginėjama ne direktorės pastangomis, bet tėvų, kurie, negavę aiškaus atsakymo iš direktorės, teisybės, pagal laiško autorių, ieškojo ir surado savivaldybės administracijoje.

Anoniminio laiško autoriaus žodžius patvirtino ir Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja R. Zablackienė, kuri patikino, jog skubus ikimokyklinės grupės įrengimas prasidėjo po tėvų apsilankymo pas ją.

Jiezno gimnazijos direktorė Neringa Zujienė pasakė, jog nenori komentuoti anoniminio laiško autoriaus išsakytų priekaištų, bet patvirtino, kad nesikreipė raštu į savivaldybės administraciją dėl dar vienos grupės įrengimo, bet dar birželio mėnesį apie tai diskutavo su Švietimo skyriaus vedėju Rimvydu Zailsku. Švietimo skyriaus vedėjas savo ruoštu patvirtino, jog toks pokalbis vyko, ir apie tai buvo informuotas administracijos direktorius. Be to, birželio mėnesį vykusiame Tarybos posėdyje apie tai buvo kalbėta viešai, nes buvo duotas atsakymas vienam Tarybos nariui.

Įdomūs dalykai vyksta Prienų rajono Savivaldybės administracijos koridoriuose. Iš gautos informacijos galima suprasti, jog arba administracijoje jokia vidinė komunikacija nevyksta, arba neveikia sistema.

Logiška, kad, jei Tarybos posėdyje buvo iškeltas klausimas dėl dar vienos ikimokyklinio ugdymo grupės įrengimo Jiezno gimnazijoje, turėtų suveikti mechanizmas ir atsakingi administracijos darbuotojai imtis darbų. Bet, matyt, Tarybos nario užklausa nepasirodė verta dėmesio ir tik „paspaudus liaudžiai“ po 2 mėnesių imtasi herojiškų pastangų įrengti ikimokyklinio ugdymo grupę.

Ir dar. Susidaro įspūdis, jog paprastas dalykinis klausimas virto kova dėl nuopelnų prisiėmimo už padarytą gerą darbą.

 

Taip pat skaitykite

2 komentarai