kvitrina.lt · Prienų ir Birštono naujienų portalas

„Vytautas Mineral Spa“ virtuvės komandos paruošti patiekalai sužavėjo komisiją

_IGP7319

Kovo 22 d. Birštono kurorte pirmą kartą vyko neįprastas konkursas „Kulinarinis Birštono žemėlapis“. Jame dėl geriausio, originaliausio ir įsimintino patiekalo titulo varžėsi 8 maitinimo įstaigos. Konkurso metu paaiškėjo patiekalai, dėl kurių, pasak ekspertų, verta vykti į Birštoną.

Virtuvės žinovų ir komisijos teigimu, užkandžio, karšto patiekalo ir deserto kategorijose lygių neturėjo „Vytautas Mineral Spa“ virtuvės komanda, vadovaujama Dariaus Dabrovolskio.

_IGP7110

Estetiškiausio užkandžio titulas atiteko „Kurhauzo“ restorano paruoštam skanėstui,

_IGP7288

o netikėčiausias sudedamąsias dalis, ruošdami desertą, panaudojo „Royal Spa Residence“ meistrai.

Konkursas organizuotas siekiant formuoti išskirtines Birštono kurorto gastronomijos, maisto kultūros tradicijas, paskatinti Birštone veikiančias maitinimo įstaigas atsinaujinti. Svarbiausias renginio uždavinys – išrinkti įdomiausius patiekalus, reprezentuojančius kurortą.

Šiemet konkurse dalyvavo aštuonios Birštono kurorto maitinimo įstaigos: „Vytautas Mineral Spa“, „Royal Spa Residence“, „Eglės“ sanatorija, „Versmės“ sanatorija, „Kurhauzas“, „Tulpės“ sanatorija („Gydyklų kavinė“) , „Audenis“, „Skonių svetainė“.

Konkurso metu maitinimo įstaigų atstovai pristatė po kelis savo gaminamus patiekalus trijose kategorijose: geriausio užkandžio, geriausio karšto patiekalo bei geriausio deserto.

Pačius gardžiausius ir verčiausius dėmesio patiekalus atrinko specialiai sudaryta kompetentinga vertinimo komisija: Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė; Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė; virtuvės šefas, „Nacionalinės šefų rinktinės“ narys Jaroslavas Orševskis; valstybinio turizmo departamento, vietinio turizmo poskyrio vedėja Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė bei „MyHero“ įkūrėjas ir treneris Ignas Bakėjus.

Konkurso globėja, Birštono merė Nijolė Dirginčienė, dalinasi mintimis apie konkurso idėją ir tikslus: „Artėjant vasaros sezonui, šiuo konkursu siekiame paskatinti Birštone veikiančias maitinimo įstaigas atsinaujinti, sukurti naujus patiekalus ar patobulinti jau esamus. Tikimės, jog šis renginys padės susipažinti su skirtingų įmonių gaminamais patiekalais, pasisemti naujų idėjų bei kelti mieste veikiančių maitinimų įstaigų kulinarinę kultūrą.“

Konkurse įvertinti patiekalai bus įtraukti į „Birštono kulinarinį žemėlapį“, kuriame bus sužymėtos visos konkurse dalyvaujančios maitinimo įstaigos bei jų geriausieji patiekalai. Naujai sukurto žemėlapio pažymėtos vietos padės Birštono gyventojams ir svečiams lengviau išsirinkti vietą, kurioje verta apsilankyti ar paragauti geriausiai įvertintų patiekalų.

Birštono kurorte kulinarijos įstaigų tinklas yra platus, kurorte veikia 22 maitinimo vietos, kuriose gyventojai ir miesto svečiai gali pavalgyti. Maitinimo įstaigų įvairovė pritaikyta kuo įvairiausiam skoniui: restoranai, kavinės, barai, picerijos, burgerių baras, kepyklėlė. Vasaros metu mieste taip pat veikia lauko terasos bei mobilios kavos stotelės.

Birštono savivaldybės informacija

Susijusios naujienos

Parodoje „Rinkis prekę lietuvišką’ 2025“ – bendrovių „Išlaužo žuvis“ ir „Lietuviškas midus“ produktų triumfas

kvitrina.com Spalio 10 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje vyko paroda „Rinkis prekę lietuvišką’ 2025“, kurios metu surengtas ir geriausiųjų gaminių konkursas. Tarp 90 aukso ir sidabro medaliais apdovanotų produktų ir du aukso apdovanojimai mūsų krašto bendrovių produktams. Aukso medaliais įvertinta AB „Išlaužo žuvis“ šaltai rūkyta karpio ir plačiakakčio dešra bei UAB „Lietuviškas midus“ nealkoholinis midus „Namidus“ […]

Skaityti daugiau

Prie bendrovės „Prienų butų ūkis“ komandos prisijungė Remigijus Burokas

kvitrina.com Bendrovėje „Prienų butų ūkis“ pradėjo dirbti buvęs Prienų KLC direktoriaus pavaduotojas ūkio reikalams Remigijus Burokas. Naujame kolektyve jis bus atsakingas už darbų organizavimą, tvarkant miesto teritorijas. Pasak bendrovės „Prienų butų ūkis“ direktoriaus Algio Valatkos, R. Burokas paskirtos darbų vadovo pareigoms. „Bendrovė prižiūri didelius plotus Prienų mieste, todėl būtina gerai suplanuoti darbus. Nuo mūsų veiklos […]

Skaityti daugiau

Birštone susitiks daugiau nei 360 saugomų teritorijų ekspertų iš 37 šalių

Spalio 7–10 d. Birštonas taps Europos saugomų teritorijų sostine – čia vyks didžiausias žemyno gamtosaugos renginys, EUROPARC metinė konferencija, dar vadinama Europos saugomų teritorijų „Eurovizija“. Pirmą kartą šis prestižinis tarptautinis forumas rengiamas Lietuvoje. Šių metų tema – „Gamta žmogui, žmogus gamtai“ (Nature for People, People for Nature) – primena apie neatsiejamą žmogaus ir gamtos ryšį: […]

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite: