M. Butkevičius: „Buldozerinių“ sprendimų era pasibaigė“

DSC_00241

kvitrina.com

Prienų rajono savivaldybės Tarybos narys Martynas Butkevičius paprašytas atsakyti, kokios priežastys lėmė, kad Taryboje nepavyko interpeliacija savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojai Rimai Zablackienei, pasakė, jog slaptas balsavimas parodė, kad valdantieji Taryboje neturi realios daugumos ir „buldozerinių“ sprendimų era pasibaigė.
M. Butkevičiaus manymu, balsavimas taip pat parodė, jog opozicija neišvengė klaidų ir turi dirbti kitaip.
„Neatlikome namų darbų, pritrūko atsakomybės už priimamus sprendimus“, – teigė Valstiečių ir žaliųjų atstovas.
Primename, jog gruodžio 22 d. Tarybos posėdyje buvo svarstomas klausimas dėl nušalinimo iš pareigų Prienų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Rimos Zablackienės. Slaptas balsavimas parodė, jog Taryba pasidalino perpus, o vienas Tarybos narys biuletenį sugadino. Galima manyti, jog vienas Tarybos narys neapsisprendė, kurią pusę palaikyti.
Meras Alvydas Vaicekauskas tvirtino, jog net šitoje sudėtingoje situacijoje nugalėjo stabilumo šalininkai. Tiesa, savivaldybės vadovas pripažino, kad situacija jaudina, nes susiskaldymas gali paveikti priimamų sprendimų rezultatus. Pasak mero, opozicijos demaršas gruodžio 1 d. neleido patvirtinti mažesnių šilumos kainų ir centralizuotai teikiamos šilumos naudotojai turėjo papildomų išlaidų, kurių galima buvo išvengti.
A. Vaicekauskas atmetė opozicijos pretenzijas, kad su jais nebendraujama. Meras pabrėžė, jog susitikimas su opozicija, kuris įvyko Birštone, buvo inicijuotas jo.
Ir visgi, meras, kuriam rajono žmonės per tiesioginius rinkimus išreiškė pasitikėjimą, privalo ieškoti kompromiso su visais Tarybos nariais. Akivaizdi takoskyra tarp valdančiųjų ir opozicijos nedaro garbės, ir labai gaila, kad neretai asmeninės ambicijos užgožia visuomeninius.
Gal prasidėję Nauji metai atneš palankesnių vėjų Tarybos darbe?
Pasak M. Butkevičiaus, išreikšta aktyvi opozicijos pozicija prieš Kalėdas buvo tik pradžia.

Taip pat skaitykite

2 komentarai

  1. Vytautas Kuzmickas

    Gerbiamas Martynas Butkevičius del pozicijos politinės veiklos stiliaus teisus.Tačiau ,jeigu Lietuvos didesniuose miestuose pastebimas LVŽS RYŠKUS POLITINIS AKTYVUMAS,tai to nematome, iš esmės, Prienų ir Birštono regione.Opozicija ,gal sukurkit šešėlinę,meriją ir siūlykit sprendimus dažniau.Rizikinga laukti valdžios torto dalijimosi meto.Tada jau gali būti ir vėlu,ti suprakaituosite lakstydami ir nieko nelaimėsite.Turite jaustis ir dirbti, kaip kovinga opozicija ,kasdien!

  2. Audrius Narvydas

    Pasak mero, opozicijos demaršas gruodžio 1 d. neleido patvirtinti mažesnių šilumos kainų ir centralizuotai teikiamos šilumos naudotojai turėjo papildomų išlaidų, kurių galima buvo išvengti.
    Gal tegu meras pasako kiek centralizuotai teikiamos šilumos naudotojai turėjo papildomų išlaidų per visą praėjusį šildymo sezoną, kai šilumos kainos buvo taikomos nesilaikant Šilumos ūkio įstatyme įtvirtinto pagrindinio principo, t. y. šilumos kainos vartotojams turi būti grindžiamos būtinosiomis šilumos tiekėjo sąnaudomis.
    Beje, Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija į mano paklausimą dėl neteisingai taikomų šilumos kainų Prienuose, būtent taip ir nurodė.