Mums – 10. Viskas priešaky!

Dar tik pradžia, pats ieškojimų ir atradimų metas. Taip gali pasakyti apie savo jubiliejų laikraščio „Krašto Vitrina“ komanda. Iš tiesų, per dešimtmetį daug kas keitėsi, tačiau išliko vienas ir reikšmingiausias mūsų postūmis – tobulėti.

2002-aisiais „Krašto Vitrina“ buvo reklaminis laikraštis, į kurį ilgainiui ėmė prasismelkti ir įvairios naujienos apie įvykius, renginius, šventes rajone. Pasak leidinio „tėvo“ Vaclovo Sinkevičiaus, nebuvo įmanoma iškęsti nerašant, tuo labiau, kad atsirado niša. Jo manymu, rajono spaudoje buvo stokojama informacijos apie politinius įvykius ir aktualijas, sportininkų ir komandų pasiekimus. Savo žodį apie kultūros renginius vis ištardavo ir Vilija Zujienė, pirmoji leidinio savininkė, aštriomis įžvalgomis dalinosi patyręs žurnalistas, redaktorius Rimantas Greičius. Pradžia buvo nelengva, bet ši trijulė, nuolat padedama kompiuterijos aso Alberto Zujaus, savo kelią į gyvenimą prasiskynė. Šiandien „Krašto Vitrinos“ ir antrojo leidinio „Kurorto aidų“ vardas gerai žinomas skaitytojams, o portalas „kvitrina.com“ – šviežiausias naujienas pateikiantis interneto puslapis, kuriame labai daug kas mėgsta panaršyti.

V. Zujienė darbo „Krašto Vitrinoje“ dešimtmetį prisimena su malonumu: „Mes buvome tik reklaminis laikraštis, nemokamai dalinamas Prienų rajono žmonėms. Nebuvo nei straipsnių, nei nuotraukų. pagaliau ir maketavimas buvo toks… paprastas. Dabar jau turime savo svertą politikoje, gyvenime ir ypač – sporte. Mūsų laikraštyje atsispindi viso rajono sportininkų pasiekimai, bet svarbiausia – mes nepriklausome jokiai politinei partijai, dėl to esame kitokie.“ Iš tiesų, tie, kas matė leidinio raidą, naujovių ir įvairių pokyčių gali atrasti vos ne kiekviename numeryje, nes „idėjų generatorius“ V. Sinkevičius tikriausiai turi savyje nurimti neleidžiančią kibirkštėlę, kuri jį skatina vis ieškoti naujovių ir jas išbandyti. Ar tie bandymai pasiteisina, ar patinka skaitytojams? V. Zujienės manymu, viską parodo portalo „kvitrina.com“ lankytojų skaičius – jų kasdien sulaukiama apie 800, tai ne tik mūsų rajono gyventojai, bet ir užsienyje atsidūrę kraštiečiai. Portalas yra itin svarbus koziris, kuriam leidinio darbuotojai skiria ypatingą dėmesį, puoselėja viltis. Neapleidžiamas ir laikraštis, kitais metais turintis tapti savaitraščiu su priedu Birštonui. Deja, pasak V. Sinkevičiaus, „Kurorto aidams“ lemta tapti tik dalimi būsimojo spaudinio, nes Birštono savivaldybės administracijos priimti finansiniai sprendimai atskiram leidiniui gyvuoti nepadeda. Tačiau nėra to blogo, kas neišeitų į gera – maloni staigmena kitais metais laukia tų skaitytojų, kurie pasiilgo ko nors ypatingo, „gurmaniško“. Kas tai bus, kol kas paslaptis, jos laukti tikrai verta, o laukti neteks ilgai – jau prieš Naujuosius paslapties šydas buvo nutrauktas.

Taigi įžengta į antrąjį dešimtmetį. Pasitelkiant energiją, pirmyn, ir nuoširdus ačiū mūsų ištikimiesiems skaitytojams, budriesiems komentatoriams, rašinių autoriams. Ypatinga padėka tiems, kurie prisidėjo, paremdami laikraščio iniciatyvas, renginius, šventes, kurie tikėjo ir tiki mūsų galimybėmis. Mes jūsų neapvilsime!

Dešimtmečio jubiliejuje – padėkos ir dovanos

Dešimties metų veiklos jubiliejų švenčianti „Krašto Vitrina“ svetingame Vilmos ir Arūno Vaidogų kieme subūrė dviejų savivaldybių žmones – pasveikinti laikraščio kolektyvą atvyko Prienų ir Birštono savivaldybių vadovai, kultūros, švietimo, sporto įstaigų ir organizacijų atstovai, draugai ir artimi bičiuliai. Šventės proga laikraščio savininkas Vaclovas Sinkevičius apdovanojo portalo „kvitrina.com“ lankytojų išrinktus geriausius trenerius ir sportininkus, padėkojo renginių rėmėjams. Svečiai, sveikindami dar nedidelį, bet svarbų jubiliejų švenčiantį kolektyvą, linkėjo ir toliau išlikti objektyviam, operatyviam bei kūrybingam, siekti dar aukštesnių horizontų.

Belieka  tik dirbti ir stengtis, kad linkėjimai išsipildytų!

Taip pat skaitykite

1 komentaras

  1. Algirdas

    „Dabar jau turime savo svertą politikoje“ Šaunuoliai- tai matosi ir nuotraukoje….