Pakuonio seniūnas. Būti ar nebūti (?)

narvydasJonas Kavaliauskas

Prienų rajono savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Visockas, prieš tris savaites paprašytas pakomentuoti situaciją dėl Pakuonio seniūno Audriaus Narvydo, naujienų portalui kvitrina.com sakė, jog gegužės 20 d. buvo gauta informacija, kad darbo vietoje esantis Pakuonio seniūnas A. Narvydas galimai yra neblaivus. Pasak savivaldybės administracijos direktoriaus, jo įsakymu sudaryta darbo grupė kartu su Prienų PK atstovu nuvykusi į Pakuonio seniūniją kabinete pamatė seniūną, kurio elgsena buvo įtartina. Anot E. Visocko, seniūnas atsisakė pasitikrinti blaivumą, nesutiko pasirašyti nušalinimo nuo darbo akto ir jam buvo išrašytas siuntimas į gydymo įstaigą.

Pagal naujienų portalo kvitrina.com turimą informaciją, A. Narvydas yra pristatęs administracijai pažymas, kuriose nėra tiesiogiai nurodyta, jog patikrinimo metu pareiškėjas buvo neblaivus. Tiesa, pažymose nurodyta, jog jam nustatyti kiti sveikatos sutrikimai. Nuo gegužės 21 d. iki birželio 2 d. A. Narvydas turėjo nedarbingumo pažymą.

Seniūnas naujienų portalui kvitrina.com paaiškino, jog tą dieną smarkiai negalavo. Situaciją blogino tas faktas, jog pirmajame aukšte pašto patalpose vyko dažymo darbai. Pasak A. Narvydo, nežiūrint į sveikatos būklę, jis dirbo su dokumentais ir buvo smarkiai nustebintas, kai į kabinetą įėjo patikrinimo komisija bei pareikalavo pasitikrinti blaivumą. Bandymas „pripūsti” į alkotesterį baigėsi be rezultatų. Anot seniūno, jis atsisakė pasirašyti nušalinimo aktą, bet jame įrašė, jog nesutinka su akte nurodytais teiginiais. Seniūno teigimu, tą pačią dieną nuvyko į sveikatos priežiūros įstaigą ir atliko patikrinimą dėl blaivumo ir narkotinių medžiagų naudojimo. Testai buvo neigiami. Kitą dieną, pasak seniūno, jis kreipėsi į Kauno klinikas ir jam buvo diagnozuotas rimtas sveikatos sutrikimas, nieko bendro neturintis su alkoholio naudojimu.

Pasak A. Narvydo, jis jau nuo birželio 3 d. dirba įprastą darbą. Paklaustas, ar po minėto incidento buvo susitikęs su savivaldybės vadovais ir kieno iniciatyva, atsakė, jog buvo: „Vienas susitikimas buvo įvykęs mano iniciatyva, kitas – abiejų šalių”. Pokalbių temų A. Narvydas atskleisti nepanoro, bet reikia manyti, jog buvo kalbama apie gegužės mėnesio įvykį.

Savivaldybės administracijos direktorius E. Visockas patvirtino, jog yra gavęs seniūno A. Narvydo paaiškinimą. Pasak administracijos vadovo, visa medžiaga, susijusi su minėtu įvykiu, perduota Darbo inspekcijai ir laukiama išvadų. Anot E. Visocko, gavus jas bus sprendžiama apie nuobaudą. Administracijos direktorius patikino, jog atleidimas iš darbo taip pat yra nuobauda.

Meras Alvydas Vaicekauskas naujienų portalui kvitrina.com sakė, jog sprendimai dėl nuobaudos Pakuonio seniūnui bus priimti artimiausiu laiku. Pasak mero, tokie savivaldybės administracijos darbuotojų veiksmai nebus toleruojami.

Taip pat skaitykite

2 komentarai