„Lietuvos ryto” sirgalių uždegtas dūminis užtaisas vos nesukėlė gaisro. Kas atsakys?

IMGP4259Krepšinis – azartiškas žaidimas. Ir nieko ypatingo, kad „sergant” už savo komandą pakyla adrenalinas, o pergalės džiaugsmas būna nepakartojamas. Tačiau kai grupė aistruolių, išdidžiai pasivadinusi „Sirgalių klubų”, švęsdama mylimos komandos pergalę „išjungia stabdžius“ ir gadina juos svetingai priėmusių šeimininkų turtą, jau tampa nejuokinga.

Štai, vasario 8 d. „Lietuvos ryto” sirgaliai po rungtynių uždegė dūminį užtaisą ir ne tik užtvindė dūmais visą areną, bet ir išdegino tribūnos bei grindų dangą.

Prienų arenos administracija skaičiuoja nuostolius. Bet kas padengs juos? Pagal LKL nustatytas taisykles, tvarką rungtynių metu ir po jų turi užtikrinti priimantys klubai. Tvarka lyg ir buvo užtikrinta. Niekas nesimušė, tarp aistruolių susistumdymų taip pat nebuvo, bet dėl „Lietuvos ryto” sirgalių veiksmų nukentėjo arenos turtas.

Primename, jog varžovų komandos sirgaliai (20 žmonių grupė) įleidžiama į rungtynes nemokamai.

O gal laikas įvesti naują tvarką? Jei komandos fanai savo veiksmais pridaro materialinių nuostolių, juos turėtų atlyginti klubas. Gal tada situacija pasikeistų kardinaliai, o turto naikintojai nesijaustų saugūs.

Karolis Urba

Taip pat skaitykite