3 ekspertų patarimai, kaip įsigyti tinkamiausią valgomąjį stalą

Įrenginėdami ar atnaujindami šiuolaikinius būstus, kone kiekvienas nori maksimaliai išnaudoti kiekvieną namų kampelį. Valgomojo erdvė – ne išimtis. Vienas pagrindinių klausimų – kaip pasirinkti tinkamą stalą? Tad jeigu planuojate atnaujinti valgomąjį, toliau pasidalinsime 3 naudingais patarimais, kurie leis įsigyti modernų ir funkcionalų stalą.

1. Atsižvelkite į valgomojo dydį

Prieš pradėdami baldo paieškas, išmatuokite turimos erdvės plotą. Galvodami apie stalo dydį, atminkite, kad turi likti pakankamai laisvos vietos praėjimui, kai kėdės yra atitrauktos. Jeigu turima erdvė pakankamai didelė, neribokite savęs. Vis dėlto, mažesnėse erdvėse gali kilti keblumų, todėl sulankstomi ar išskleidžiami valgomojo stalai gali būti puikus pasirinkimas.

2. Pasirinkite stalo formą

Žinodami stalo matmenis, galite pagalvoti ir apie baldo formą. Šiandien galima rinktis apvalius, ovalius, kvadratinius, stačiakampio formos bei nestandartinių formų stalus. Nedideli kvadratinės ir apvalios formos baldai puikiai tinka galvojant apie mažesnį valgančiųjų skaičių. Erdvesni stačiakampio formos stalai puikiai tiks ir didesniems susibūrimams. Be to, šalia stačiakampio formos stalo galima stilingai derinti ne tik kėdes, bet ir suoliukus.

3. Rinkitės kokybiškas medžiagas

Galiausiai, svarbu rinktis kokybiškas medžiagas, kurios užtikrintų stalo ilgaamžiškumą. Šiandien itin populiarūs mediniai valgomojo stalai. Tačiau dažnai jų kaina atitinkamai yra aukštesnė. Taip pat populiaru rinktis ir iš lukšto, MDF plokštės, metalo ir stiklo pagamintus stalus. Svarbu, kad stalas pasižymėtų tiek kokybe, tiek lengva priežiūra. Būtinai atsižvelkite į namuose vyraujantį interjero stilių, dažnai šis leidžia lengviau apsispręsti ir dėl stalo medžiagų.

Ieškantiems naujo stalo valgomojo erdvei verta skirti pakankamai laiko aukščiau minėtiems aspektams įvertinti. Skyrus pakankamai laiko paieškoms ir tinkamai įvertinus visas detales, įsigytas baldas taps puikia interjero detale ne vienerius metus.

Taip pat skaitykite