„Stakliškių“ krepšininkai du kartus grįžo į žaidimą, bet įveikti „Ignalinos“ nesugebėjo

IMGP0252

Sausio 31 d. „Stakliškių“ krepšininkai žaidė RKL „B“ diviziono rungtynes su „Ignalinos“ komanda. Deja, mūsų krašto komandai rungtynės susiklostė nesėkmingai. Po pirmajame kėlinyje gauto šalto dušo stakliškiečiai atsigavo, bet po „kritimo“ ketvirtajame kėlinyje nesugebėjo atsitiesti ir turėjo pripažinti „Ignalinos“ komandos pranašumą (73:78).

Prieš rungtynes

„Stakliškių“ komandos strategas nuogąstavo, jog dėl įvairių priežasčių rungtynėse su „Ignalina“ negalės padėti  M. Nenartavičius, L. Alionis, D. Kuzmickas. Pasak trenerio, RKL „B“ divizione penkios pirmaujančios komandos panašaus lygio, todėl tarpusavio rungtynės labai svarbios. Klubo vadovas Rimutis Katukevičius prisipažino, jog šis mačas labai svarbus, nes pralaimėjimas iškart nublokš komandą į ketvirtąją turnyrinės lentelės vietą, todėl būtina laimėti.

Pradžia

Rungtynių pradžioje „Stakliškių“ komandai nesiklijavo žaidimas. Puolimas buvo padrikas ir nerezultatyvus, o gynyba visiškai kiaura. Per pirmąsias dvi su puse pirmojo kėlinio minutes „Stakliškių“ krepšininkai pelnė tik 2 taškus (baudomis), o varžovams leido į savo krepšį įmesti 11 (2:11). Toks žaidimo scenarijus nepatiko aikštelės šeimininkų strategui Rolandui Žaldariui. Bet ir paimta minutės pertraukėlė nelabai padėjo. Varžovai dominavo aikštelėje, o „Stakliškių“ krepšininkai tik retkarčiais surasdavo kelią link „Ignalinos“ komandos krepšio. Kėlinio pabaigoje svečiai įgijo 15 taškų persvarą (14:29). Tiesa, dvi iš eilės sėkmingos aikštelės šeimininkų atakos leido sumažinti skirtumą iki 11 taškų (18:29).

Pabudimas

Antrojo kėlinio pradžioje „Ignalinos“ krepšininkai padidino persvarą iki 15 taškų (18:33). Ir tai buvo paskutinis lašas „Stakliškių“ komandos kantrybės taurėje. Simonas Januškis ir Tautvydas Švedas įsūdė du tritaškius, Robertas Ruzgaitis pridėjo dvitaškį ir kėliniui įpusėjus komandas skyrė tik 7 taškai (26:33). T. Švedas pataikė dar vieną tritaškį ir „Stakliškių“ komanda sumažino skirtumą iki 6 taškų (29:35).
Varžovai nesiruošė lengvai atiduoti iniciatyvos ir padidino savo pranašumą iki 8 taškų (29:37). Daumantas Židanavičius atsakė tritaškiu (32:37) ir „Stakliškių“ komanda dar vienu tašku priartėjo prie varžovų. Bet svečiai atkūrė 8 taškų skirtumą (32:40). Kėlinio pabaigoje vėl sublizgėjo aikštelės šeimininkai ir Eigirdas Keblikas paskutinėmis kėlinio sekundėmis sumažino atsilikimą iki vieno taško (39:40).

Trečiajame kėlinyje vyko apylygė kova. Pirmavo tai viena, tai kita komanda. Likus iki kėlinio pabaigos 3 min. dviejų taškų skirtumu pirmavo svečiai iš Ignalinos (48:50). Ir tada svarų žodį tarė T. Švedas. Jis pelnė dvitaškį ir išlygino rezultatą (50:50), o po taiklaus tritaškio išvedė „Stakliškių“ komandą į priekį (53:50). Po trijų kėlinių aikštelės šeimininkai įgijo 4 taškų pranašumą (55:51).

Ketvirtajame kėlinyje išsipildė juodžiausias koks galėjo būti scenarijus. Kėlinio viduryje „Stakliškių“ krepšininkų žaidimas visiškai išsiderino. Trijų minučių atkarpą jie pralaimėjo 18:1 ir leido varžovams įgyti 15 taškų persvarą (63:78). Ir kai atrodė, jog išsigelbėti nebeįmanoma, komanda sugebėjo grįžti į žaidimą. Du L. Šaulio tritaškiai ir likus iki rungtynių pabaigos 1,5 min. komandas jau skyrė tik 5 taškai (73:78). Deja, sukurti dar vieno stebuklo „Stakliškių“ komandai nepavyko.
Rungtynes rezultatu 78:73 laimėjo „Ignalinos“ komanda.

2015.01.31 RKL: „Stakliškės“ – „Ignalina“ 73:78 (18:29, 21:11, 16:11, 18:27)

Taip pat skaitykite