„Rūdupis“ su kaupu atsirevanšavo „Pieno žvaigždėm“

Sausio 8 d. Prienų „Rūdupio“ komanda žaidė LKL čempionato rungtynes su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“. Ši dvikova Prienų komandai buvo labai svarbi, nes prieš tai BBL čempionato ir LKF turnyro mačus buvo laimėję varžovai.

„Rūdupio“ krepšininkai nenuvylė gausiai susirinkusių sirgalių ir iki rungtynių pabaigos kontroliavo situaciją aikštelėje.

Rungtynės

Mačą aikštelės šeimininkai pradėjo susikaupę ir tiesiog pasiuntė varžovus į nokdauną (13:0). Tiesa, Pasvalio komanda atsitiesė ir atsilikimą sumažino iki 4 taškų (17:13), bet „Rūdupio“ krepšininkai nebuvo nusiteikę atiduoti iniciatyvos ir pirmąjį kėlinį laimėjo 7 taškų skirtumu (27:20).

Antrojo kėlinio pradžioje „Rūdupis“ padidino pranašumą iki 10 taškų (30:20), bet sulaukė greitų atsakų, ir skirtumas sumažėjo iki 6 taškų (32:26). Ir vėl pasikartojo pirmojo kėlinio scenarijus: prieniškiai neleido varžovams tapti padėties šeimininkais ir nutolo. Po Pauliaus Ivanausko taiklaus metimo skirtumas šoktelėjo iki 13 taškų (48:35).

Po pertraukos situacija nepasikeitė. Jau trečiojo kėlinio pradžioje po Gintaro Kadžiulio metimo „Rūdupio“ pranašumas siekė 15 taškų (50:35). Bet „Pieno žvaigždžių“ krepšininkai nesiruošė iškelti baltos vėliavos, ir po kelių sėkmingų jų atakų komandas skyrė tik 8 taškai (50:42), o dar po kelių minučių „Rūdupis“ pirmavo tik 3 taškais (55:52). Bet ir šį kartą Prienų komanda neleido varžovams perimti iniciatyvos: po trijų kėlinių aikštelės šeimininkai vėl pirmavo dviženkliu skirtumu (65:54).

Ketvirtajame kėlinyje „Rūdupis“ galutinai sustatė viską į savo vietas. Kėliniui įpusėjus, aikštelės šeimininkų pranašumas siekė 16 taškų (80:64), o rungtynės buvo laimėtos 19 taškų skirtumu (91:72).

„Pieno žvaigždžių“ vyr. treneris Robertas Štelmacheris po rungtynių pasakė, kad nors ir buvo ruoštasi rungtynėms, jauni ir dar nepatyrę komandos krepšininkai nesužaidė. Pasak komandos stratego, gali būti, kad juos paveikė rungtynių pradžia, kai varžovai spurtavo 13:0.

R. Štelmacheris neišskyrė nė vieno žaidėjo, nes esą komandoje nėra ryškaus lyderio, o žaidėjų bandymus pavieniais veiksmais kažką nuveikti žaidimu nepavadinsi. Vyr. treneris įsitikinęs, jog po padarytų išvadų kiti susitikimai su „Rūdupio“ komanda bus kitokie, nes taip, kaip šiose rungtynėse, žaisti negalima.

„Rūdupio“ vyr. treneris Virginijus Šeškus teigė, kad motyvuoti žaidėjus šioms rungtynėms net nereikėjo, nes visiems buvo aišku, kad trečią kartą pralaimėti „Pieno žvaigždėms“ negalima. Pasak V. Šeškaus, nors ir laimėta 19 taškų skirtumu, tačiau žaidimas buvo labai banguotas ir žaidėjai dažnai nedarė tai, ką privalėjo daryti. Anot trenerio, gerai, kad buvo pataikyti sunkūs, galima teigti, kritiniai metimai, o jei ne… V. Šeškaus teigimu, šiose rungtynėse buvo nutarta žaisti su dviem centrais, nes abiejose, prieš tai pralaimėtose rungtynėse, nebuvo sugebėta laimėti kovos po krepšiais. Treneris išskyrė naudingą G. Kadžiulio žaidimą ir pasidžiaugė visos komandos pasiaukojančiu žaidimu. Anot V. Šeškaus, dar ne visi žaidėjai žaidžia taip, kaip jie gali ir turi žaisti, ir tame slypi didžiulis komandos potencialas.

Rungtynėse su „Pieno žvaigždėmis“ net šeši „Rūdupio“ žaidėjai surinko dviženklę taškų sumą. Antras rungtynes iš eilės daugiausiai taškų pelnė Artūras Milaknis (16), 14 G. Kadžiulio sąskaitoje. Po 12 taškų į varžovų krepšį įmetė Edgaras Želionis ir Gediminas Orelik, 11 – Adas Juškevičius, 10 – Arminas Urbutis. Taškus pelnė visi dešimt komandos žaidėjų.

Taip pat skaitykite