„Rūdupis“ žaidė gerai, bet laimėjo „VEF Riga“

Rugsėjo  24 d. Prienų „Rūdupio“ krepšininkai BBL „Dorpat“ taurės turnyre žaidė pusfinalio rungtynes su komanda „VEF Riga“. Rygiečiai po praeito sezono ne tik išsaugojo geriausius Latvijos krepšininkus, bet ir sugebėjo sudėtį sustiprinti, todėl „Rūdupio“ laukė nelengva kova su Latvijos čempionais. „VEF Riga“ jau kitą savaitę dalyvaus atrankos turnyre dėl patekimo į Eurolygos turnyrą.
Prasidėjus rungtynėms tapo aišku, jog aikštelėje žaidžia panašaus lygio komandos. Nors rygiečiai rungtynes pradėjo spurtu 4:0, Prienų komanda ne tik rezultatą išlygino (4:4), bet ir įgijo 4 taškų pranašumą (8:12). Tiesa, iki kėlinio pabaigos rimtesnio pranašumo įgyti nepavyko, bet kėlinys buvo laimėtas dviejų taškų skirtumu (19:21).
Antro kėlinio pradžioje „Rūdupio“ krepšininkai spurtavo 6:0 ir įgijo 8 taškų pranašumą (19:27), bet iniciatyvą išlaikyti nepavyko. Varžovai laimėjo atkarpą rezultatu 17:6 ir išėjo į priekį (36:33). Tada spurtavo prieniškiai ir po dviejų kėlinių pirmavo trimis taškais (38:41).
Po trijų kėlinių „Rūdupis“ pirmavo tais pačiais trimis taškais (60:63). Ketvirto kėlinio pradžioje „VEF Rigos“ krepšininkai laimėjo kelių minučių atkarpą 10:0 ir įgijo 7 taškų persvarą (70:63). Prienų komanda pakilo į lemiamą šturmą ir jai pavyko sumažinti atsilikimą iki trijų taškų (76:73), bet ne laimėti rungtynes (80:75).
Komandos treneris Mindaugas Arlauskas krepšininkų žaidimą įvertino gerai ir pabrėžė, jog komanda buvo verta pergalės.
Vyr. treneris Virginijus Šeškus teigė, jog yra truputį nuliūdęs, dėl pralaimėjimo, bet komandos žaidimą įvertina teigiamai. Anot Prienų komandos stratego, buvo padaryta nemažai bereikalingų klaidų, nepataikyta iš patogių pozicijų, o ir lyderiai pavargo.
„Rūdupio” komanda tikrai turi potencialo ir gali kovoti su visais varžovais. Daugiausiai taškų pelnė Dainius Šalenga. Jo sąskaitoje 20 taškų. Gintaras Kadžiulis pelnė  12, Gediminas Orelik -11, Povilas Butkevičius – 9, Simas Buterlevičius – 8, Arminas Urbutis –  7. „Rūdupis“ laimėjo kovą po krepšiais ir taikliau metė, bet padarė daugiau klaidų, kurios ir nulėmė rungtynių baigtį.

Taip pat skaitykite