Taip ir nesuradęs savo žaidimo „Rūdupis“ pralaimėjo graikams

Lapkričio 22 d. Kauno sporto halėje buvo žaidžiamos Europos taurės rungtynės tarp Prienų „Rūdupio“ ir Salonikų „Aris BSA 2003“. Rungtynių pradžia parodė, kad abi komandos geriau ginasi, negu atakuoja. Rungtynių pradžioje į priekį išsiveržė svečiai iš Graikijos (2:6). Aikštelės šeimininkai laimėjo atkarpą 9:0 ir pirmavo rezultatu 11:6, o pirmą kėlinį laimėjo 14:11.
Antrame kėlinyje vaizdas aikštelėje nesikeitė – dominavo gynyba. Visgi „Rūdupio“ krepšininkai kontroliavo žaidimą ir po dviejų kėlinių išsaugojo trapų trijų taškų pranašumą (27:24).
Trečias kėlinys prasidėjo dviem taikliais „Aris BSA 2003“ tritaškiais ir „Rūdupio“ klaidomis (29:36). Aikštelės šeimininkų atakos ėmė strigti, svečiai pradėjo pataikyti tritaškius. Prieš lemiamą kėlinį „Aris BSA 2003“ komanda turėjo 10 taškų pranašumą (39:49).
Ketvirtame kėlinyje, esant rezultatui  46:57 svečių naudai, Prienų „Rūdupio“ strategas paėmė minutės pertraukėlę, kuri turėjo tapti persilaužimo momentu. Deja, skirtumas nemažėjo, nors „Rūdupiui“ pavyko keletas gerų atakų. Iki ketvirto kėlinio pabaigos likus 4 min., minutės pertraukėlę paėmė graikų komandos treneris (51:60). Po jos svečiai per dvi minutes padidino pranašumą dar trimis taškais (53:65). Prienų komandos strategas suskubo paimti dar vieną minutes pertraukėlę, „Rūdupis“ pradėjo presinguoti ir prasižengti, bet svečiai buvo taiklūs. Tiesa, taip buvo stabdomas laikas. Deja, ir šis manevras nepavyko, nes Prienų komandos žaidėjai buvo netaiklus. „Aris BSA 2003“ krepšininkai tolo ir rungtynes laimėjo rezultatu 71:60.

„Aris BSA  2003“ žaidėjo MULDROW, SAM komentaras:

Laimėjome rungtynes, nes buvome stiprūs kaip komanda, palaikėme vieni kitus. Varžovai jokių siurprizų nepateikė, nes buvome  gerai išanalizavę jų žaidimą ir vykdėme trenerio nurodymus.

 

Aris BSA  2003“ trenerio ALEXANDRIS, VANGELIS komentaras:

Šiandien buvo geros, bet nelengvos rungtynės. Mūsų komanda demonstravo puikų žaidimą, todėl buvo verta pergalės.
Esminis persilaužimas įvyko trečio kėlinio antroje pusėje, kai mes sutelkėme daugiau dėmesio gynybai, sėkmingai atakavome, atitrūkome ir pranašumą išsaugojome iki rungtynių pabaigos.
Noriu palinkėti Prienų „Rūdupio“ komandai sėkmės, nes žinau, kad tai pirmas tokio rango sezonas. Neabejoju, kad šalyje, kurioje krepšinis populiarus ir yra daug talentingų krepšininkų, jos komandas sėkmė tikrai lydės.

 

„Rūdupio“ trenerio Virginijaus Šeškaus komentaras:

Pralaimėjimo priežastimi galime įvardinti blogai sužaistą trečią kėlinį, kuriame varžovai įgijo lemiamą pranašumą ir patikėjo, kad gali laimėti. Mus pražudė klaidos gynyboje ir netikėtas geras varžovų tritaškių pataikymas.

Gaila, kad pralaimėjome, nes turėjome šansų įveikti varžovus, nors reikia pripažinti, kad jų komanda nesilpna. Mūsų žaidimas buvo gerai išanalizuotas, supratome, kad metikai neturėjo progų laisvai mesti. Deja, mes nepataikėme savo metimų, o dar nuo mūsų nusisuko ir fortuna.

Žaidėjo Gintaro Kadžiulio komentaras:

Nusiteikimas rungtynėms tikrai buvo ir papildomos motyvacijos žaidėjams nereikėjo. Šiandien nebuvo mūsų diena, bet mes visi stengėmės. Deja, varžovai nustebino ir sumėtė metimus, kurių mes nesitikėjome, o mums puolime pritrūko taiklumo.

 

 

Taip pat skaitykite