„Prienų“ krepšininkai antroje rungtynių pusėje palaužė „Tarvas“ komandą

„Prienų“ krepšininkai po sunkios ir daug jėgų atėmusios kovos įveikė BBL čempionato rungtynėse Rakvere „Tarvas“ komandą rezultatu 69:88 (15:18, 25:22, 8:18, 21:30) ir iškovojo Baltijos lygoje antrąją pergalę.
„Prienų“ strategas Virginijus Šeškus prieš rungtynes perspėjo žaidėjus, kad jos bus sunkios ir negali būti jokio atsipalaidavimo nei gynyboje, nei puolime.
Pirmoje rungtynių pusėje, pasak V. Šeškaus, žaidėjai pamiršo perspėjimą ir tai turėjo įtakos rezultatui.

Ir nors rungtynės prasidėjo gražiomis „Prienų“ atakomis ir svečiai greitai įgijo 6 taškų pranašumą (2:8), aikštelės šeimininkai atsakė geru spurtu ir kėlinio pabaigoje persvėrė rezultatą savo naudai (15:13). Tiesa, „Prienų“ krepšininkai nepasimetė ir pirmą kėlinį laimėjo trijų taškų skirtumu (15:18).

Antro kėlinio pradžioje V. Šeškaus auklėtiniai padidino pranašumą iki 6 taškų (17:23), bet leido varžovams laimėti kelių minučių atkarpą net 12:0 ir „uždirbo“ 6 taškų deficitą (29:23). Bet po Gintaro Kadžiulio ir Artūro Milaknio taiklių metimų atsilikimą pavyko sumažinti iki vieno taško (29:28), o kėlinio pabaigoje net išeiti į priekį (38:40). Tiesa, aikštelės šeimininkai paskutinėmis kėlinio sekundėmis išlygino rezultatą (40:40).

Pertraukos metu komandos rūbinėje buvo akcentuojama būtent gynyba. Ją pagerinus, trečiame kėlinyje situacija pasikeitė kardinaliai. Ir nors kėlinio viduryje jis buvo dar lygus (47:47), po trijų kėlinių „Prienai“ jau pirmavo 10 taškų skirtumu (48:58).

Ketvirtame kėlinyje prieniškiai sužaidė labai užtikrintai ir vienu metu skirtumas siekė net 21 tašką (67:88), o rungtynės buvo laimėtos 19 taškų skirtumu (69:88).

Po rungtynių „Prienų“ strategas V. Šeškus pasakė, jog komanda turi visas rungtynes žaisti taip, kaip sužaidė po pertraukos. Pirmoje rungtynių pusėje leidome sau atsipalaiduoti gynyboje, todėl žaidimas klostėsi labai sunkiai.
Pasak trenerio, žaidėjai turi suprasti, jog žaidžiant užsienyje mes atstovaujam ne tik Prienams, bet ir Lietuvai.

Mindaugas Arlauskas pabrėžė, jog pergalingas žygis prasidėjo nuo tada kai komanda pagerino gynybą.

„Prienų“ krepšininkai sužaidė geras rungtynes, nors žaidė septyniese. Tik rungtynių pabaigoje V. Šeškus išleido į aikštelę Domantą Šeškų ir Karolį Aldakauską.

Visi startinio penketo žaidėjai pelnė daugiau nei 10 taškų. Žygimantas Janavičius į varžovų krepšį įmetė 19 taškų, Gintaras Kadžiulis – 17, Artūras Milaknis – 16, Gediminas Orelik – 14, Artūras Valeika – 10. Pastarojo žaidimas buvo įvertintas aukščiausiu efektyvumo balu (23).

Taip pat skaitykite