Prienų žuvienės virėjų komanda pripažinta stilingiausia

Rugsėjo 8 d. Šilutėje vyko IV respublikinis žuvienės virimo čempionatas. Čempionate dalyvavo 24 komandos, tarp jų ir mūsų krašto komanda („Nemuno kilpų žvejai“), kurios sudėtyje buvo net 14 žmonių. Komandos kapitonas Vytautas Kunca pasakojo, jog Prienų komanda, virdama žuvienę, naudoja ypatingą prieskonį – diemedį (lietuviška prieskoninė žolė). Komandos narys Valdas Stravinskas naujienų portalui kvitrina.com teigė, jog nors komandai nepavyko laimėti prizo žuvienės virimo konkurse, prieniškiai buvo pripažinti stilingiausia čempionato komanda.
Mūsų komanda virė žuvienė iš šamo, karpio, karšio ir ešerio ant linksmo kelmo. Mūsų krašte ant kelmų ne tik verdamos sriubos, bet ir kepa blynus ir kiaušinienę.
Šilutėje kartu su komanda buvo ir savivaldybės meras Vytas Bujanauskas, kuris sakė, jog tiki komandos kūrybiškumu ir kulinarinių paslapčių išmanymu.
V. Stravinskas teigė, jog visi buvo sužavėti čempionato organizavimu.

Taip pat skaitykite