„Prienai“ sugebėjo panaikinti 17 taškų deficitą, bet po pratęsimo pralaimėjo „Dzūkijai“

IMGP510811

Lapkričio 2 d. „Prienų“ krepšininkai LKL išvykos rungtynėse su Alytaus „Dzūkija“ pusę rungtynių žaidė beviltiškai (25:42), antrąją – pagirtinai (53:53), bet po blankaus pratęsimo vis tik turėjo pripažinti varžovų pranašumą (56:61).

Pirmasis kėlinys

Rungtynes „Prienai“ pradėjo daugiau negu katastrofiškai. Per pirmąsias penkias minutes Tado Stankevičiaus auklėtiniai nesugebėjo pelnyti nei vieno taško ir kėliniui įpusėjus „Dzūkija“ pirmavo 10 taškų skirtumu (10:0). „Prienų“ komandai pirmus taškus pelnė Arnas Labuckas, pataikęs tritaškį (10:3). Dar vieną tritaškį pridėjo Paulius Ivanauskas, ir skirtumas sumažėjo iki 4 taškų (10:6). Bet lauktasis persilaužimas neįvyko. Aikštelės šeimininkai vėl atkūrė dešimties taškų persvarą (19:9). Paulius Vaitiekūnas ir Ovidijus Varanauskas sėkmingai užbaigė atakas ir komandas skyrė 6 taškai (19:13).
„Dzūkija“ dar spėjo pirmajame kėlinyje pelnyti du taškus ir į pirmąją pertrauką komandos išėjo dzūkams pirmaujant rezultatu 21:13.

Antrasis kėlinys

Dvi pirmąsias kėlinio minutes „Prienų“ krepšininkams pavyko stabdyti aikštelės šeimininkus, ir po Dominyko Milkos metimo komandas skyrė 7 taškai (24:17). Deja, kėliniui įpusėjus „Dzūkija“ jau pirmavo 13 taškų skirtumu (32:19). „Prienų“ strategas jau nebegalėjo toleruoti tokio auklėtinių žaidimo ir suskubo paimti minutės pertraukėlę.
Antroje kėlinio pusėje abi komandos puolime aiškiai „grybavo“, ir aikštelės šeimininkai penkių minučių atkarpą laimėjo rezultatu 2:1, o po dviejų kėlinių padidino savo pranašumą iki 14 taškų (34:20).

Komentaras:

„Prienų“ komandos žaidime trūksta kibirkštėlės.  Gynyboje žaidėjai nesugeba pakovoti dėl atšokusių kamuolių, varžovai turi per daug laisvės jų baudos aikštelėje. Puolimas pagrįstas daugiausiai pavieniais veiksmais.

Trečiasis kėlinys

Kėlinio pradžioje „Prienams“ pavyko po Giedriaus Staniulio ir A. Labucko metimų sumažinti skirtumą iki 11 taškų (36:25).
Deja, trumpas prieniškių blykstelėjimas neturėjo pratęsimo. Užtat aikštelės šeimininkai išnaudojo „Prienų“ komandos klaidas ir kėliniui įpusėjus įgijo net 17 taškų persvarą (42:25). Ir net tokioje situacijoje T. Stankevičiaus auklėtiniai nesudėjo ginklų ir antroje kėlinio pusėje sugebėjo sumažinti atsilikimą iki 13 taškų (44:31).

Ketvirtasis kėlinys

Lemiamą kėlinį „Prienų“ krepšininkai pradėjo susikaupę ir „Dzūkijos“ persvara pradėjo tirpti. Kėliniui įpusėjus O. Varanauskas sumažino skirtumą iki 7 taškų (47:40). „Dzūkijos“ strategas suskubo paimti minutės pertraukėlę, bet ir jinai nesustabdė prieniškių spurto. Likus iki kėlinio pabaigos vienai minutei O. Varanauskas baudos metimais išlygino rezultatą (49:49). Išlyginti rezultatą galėjo ir G. Staniulis, bet prametė 4 baudas iš eilės.
Paskutinę kėlinio minutę prasidėjo baudų maratonas. Alytaus komandos žaidėjas E. Gustas 3 kartus stovėjo prie baudos linijos ir du kartus jo ranka sudrebėjo . „Prienai“ išnaudojo padovanotas galimybes ir Paulius Vaitieikūnas išlygino rezultatą (53:53).

Pratęsimas

Pratęsimą „Prienų“ komanda vėl pradėjo klaidomis ir varžovai įgijo 5 taškų persvarą (58:53). A. Labuckas, pataikęs tritaškį, grąžino komandai viltį, jog rungtynės dar nepralaimėtos (58:56). Bet O. Varanauskas nepataikė baudos metimų ir du kartus suklydo. „Dzūkija“ šias klaidas pavertė taškais (61:56). Likus 11 sek. iki pratęsimo pabaigos „Prienų“ komanda jau nebekovojo ir pripažino varžovų pranašumą.

„Prienų“ komandai 11 taškų ( 10 klaidų) pelnė Ovidijus Vyšniauskas, po 10 – Arnas Labuckas ir Giedrius Staniulis (13 atkovotų kamuolių), po 9 – Paulius Ivanauskas ir Paulius Vaitiekūnas, 4 – Dominykas Milka, 3 – Vidmantas Sragauskis.

LKL: „Dzūkija“ – „Prienai“ 61:56 (21:13, 13:7, 10:12, 9:22, pratęsimas 8:3)

Taip pat skaitykite