„Linos krautuvėlėje“ – dar vienas nišinis produktas

DSC_0076

kvitrina.com

Šalia Prienų turgaus įsikūrusi „Linos krautuvėlė“ pradėjo prekiauti dar vienu nišiniu produktu – šalta arbata kombučia, kurios nesurasite kitose Prienų parduotuvėse. Suintrigavo. Taip ir turėjo būti.

DSC_0073

Šis produktas yra įvairių skonių, jame labai mažai cukraus, bet pagrindas – fermentuota saldi arbata, kurią fermentuoja gyvas organizmas, angliškai vadinamas scoby‘is – simbiozinė bakterijų ir gerųjų mielių kolonija. Tokios fermentacijos metu paprasta arbata tampa kažkuo stebuklingu. Azijoje kombučia gaminama bei vertinama jau kelis tūkstančius metų.

DSC_0068

„Linos krautuvėlėje“ prekiaujama lietuviška kombučia, kuri yra sertifikuota.

Kitose šalyse atlikta nemažai visokiausių tyrimų, parodžiusių, kad su saiku geriant šaltą kombučios arbatą galime pagerinti sveikatą, netgi išgydyti kai kurias ligas.

DSC_0070

Surengėme degustaciją. Galima konstatuoti, jog skonis tikrai vertas „grieko“. Dar ši arbata man priminė vaikystėje mėgtą limonadą, bet be burbuliukų ir be to saldumo.

Smagus dalykas karštą dieną atsigaivinti kombučia. „Linos krautuvėlėje“ jos galime įsigyti mažuose buteliukuose ir dideliuose buteliuose (šeimyniniuose).

Taip pat skaitykite