Kelionių ir patiekalų skoniai „Royal SPA Residence“

IMGP4775Nors vakaras alsavo spalio šalnomis, tačiau Birštono „Royal SPA Residence“ fojė ir kieme buvo jaučiamas šventinis sambrūzdis.

Kaip žinia, viešbutis įsikūręs nuostabiame gamtos prieglobstyje, keičiantis metų laikams ir gamtos grožiui, kiekvienąkart apsilankius nuteikia ne tik šventiškai, bet ir atgaivina sielą. Šį kartą atvykstančiuosius rezidencija pasitiko nuauksintais medžiais, kurie sakyte sakė, kad tai dar tik smulkmena, o auksu pasipuošusi gamta nuteiks naujiems žygiams, naujiems įspūdžiams, naujiems iššūkiams.

Penktadienio pavakarė žadėjo gražų susibūrimą. Jo metu pakviesti svečiai galėjo dalyvauti degustuojant gurmanišką vakarienę. „Royal SPA Residence“ atsinaujinusiame 4 žvaigždučių viešbutyje kviečia svečius ne tik pailsėti, bet ir pajusti po sunkios savaitės atgaivą kūnui.  Savo išskirtinumu „Royal SPA Residence“  pasižymi S.Kneipo sveikatinimo metodu iš penkių elementų: vaistažolių ir vandens terapijos, judėjimo, harmonijos ir subalansuotos mitybos.

Tačiau aš norėčiau papasakoti apie „Gero skonio“ klubo pristatytą gurmanišką vakarienę.

Atvykusius į jos degustaciją, fojė padavėjai pasitiko su aperityvu, putojančiu vynu Louis Perdrier ir ėriuko kepenėlių užtepėle bei muzika. Kaip vėliau papasakojo vakaro vedėja, Louis Perdrier putojantis vynas pagamintas iš geriausių baltųjų vynuogių. Tai šviesiai gelsvos spalvos su žalsvais atspalviais dvigubos fermentacijos putojantis gėrimas.

Daiva Tamošiūnaitė pakvietė susirinkusius prie stalų. Ant kiekvieno stalo švietė žvakės, suteikdamos ramią ir kartu jaukią atmosferą.

IMGP4861Daiva pakvietė susipažinti su šio renginio idėjos autore, atstovaujančia žurnalą „Geras skonis“, reklamos vadybininke Ginte Seleem. Prie šio renginio prisidėjo partneriai, tai „Royal SPA Residence“ direktorius Rimantas Šimkevičius, UAB „Prike“, „KG Group paukštininkystės verslas“, „Travel Planet“ bei kiti.

Tačiau buvo šauniausia, kad vakaro vedėja sugebėjo prakalbinti visus, kurie skeptiškai žiūrėjo į renginio esmę, pateiktus patiekalus. Todėl susirinkusieji gurmanai atsipalaidavo ir renginio metu gyveno gražiu bendravimu ir gurmaniškų patiekalų vertinimu.

Pirmasis patiekalas, prie kurio buvo patiektas baltasis vynas B&G Sauvignon Blanc ir rūkytos lašišos suktinukai. D. Tamošiūnaitė trumpai papasakojo apie tai, kokiuose produktuose juntame umami skonį. Paklaustieji, ar skambėjo lašišų suktinukų skonis, visi vienbalsiai atsakė, jog skambėjo.

Po trumpos pokalbio valandėlės padavėjai į ištuštintas taures įpylė B&G Sauvignon Blanc vyno ir jau nešė antrąjį patiekalą – menkių kepenėles. Tai įmonės UAB „Euribija”, kuri atstovauja Islandiją Lietuvoje, pateiktas gurmanų mėgstamas skanumynas.

Pertraukėlės metu vedėja papasakojo apie madingiausią 2014 produktą – vištieną. Į taures pripylus rožinio B&G Passeport Rose’ d’Anjou vyno, padavėjai ant stalų nešė plonintos vištienos krūtinėlės patiekalus. Susikaupę ragautojai stengėsi atspėti produktus, kuriuos naudojo virėjas, gamindamas šį patiekalą.

Viso renginio metu D. Tamošiūnaitė pasakojo apie vynus, kurie šiam vakarui buvo parinkti prie gurmaniško meniu.

Beje, renginio metu, „Royal SPA Residence“ direktorius R. Šimkevičius atidžiai stebėjo gurmaniškus patiekalus skanaujančius svečius. Tai patvirtina, jog vadovui svarbūs svečiai ir jų nuomonė.

Taip pat buvo malonu, jog pertraukėlių metu vakarieniaujantiems žmonėms buvo užduodami klausimai, o už teisingus atsakymus jie buvo apdovanoti partnerių dovanomis.

Beje, man, nenorinčiai alkoholinių gėrimų, po pirmojo paprašymo nepilti vyno į taurę, padavėjo daugiau perspėti nereikėjo. Tačiau su malonumu mėgavausi mineraliniu vandeniu „Tichė“.

Kiekviena pertraukėlė susirinkusiems davė savotišką žinių papildymą. Kiekviena žinia, išgirsta iš šauniosios vedėjos, tikrai išliks pasąmonėje.

Karštasis patiekalas iš risotto ir vištienos šlaunelių mėsos su kaulu, taip pat sulaukė savo gerbėjų. Juk Risotto turi daug pavadinimų, o jį pagaminti reikia gana gerų virėjo įgūdžių. Prie šio patiekalo buvo pateiktas rožinis B&G Passeport Rose’ d’Anjou vynas.

Trumpai buvo papasakota, kaip gaminamas risotto ir kokie priedai dedami.

Suvalgius karštąjį patiekalą, buvo pasakojama apie keliones su „Travel Planet”. Tomas sumaniai pristatė keliones ir paaiškino, kodėl reikia rinktis būtent šią kelionių agentūrą.

Pagaliau padavėjai susirinkusius apdalino desertu. Jie nešė caneles su daugelio mėgstamu likeriu Baileys, kuris buvo gautas suderinus viskį ir grietinėlę. Beje, likeris buvo sukurtas Airijoje.

Po visų gurmaniškų patiekalų degustacijos D. Tamošiūnaitė pakvietė virtuvės komandą aplodismentams. Aplodismentai buvo būtent „Royal SPA Residence“ virėjams, kurie ruošė patiekalus ne tik mums, bet ir svečiams, atvykusiems savaitgalio poilsiui į ramybe alsuojantį gamtos kampelį, kuriame ramybė ir poilsis – garantuoti.

Taigi, pilnas įspūdžių vakaras baigėsi. Vieniems visi patiekalai patiko, kitiems – kai kurie, tačiau juk ne kiekvienas gali mėgautis visais gurmaniškais patiekalais. Mes kiekvienas turime skirtingus skonio receptorius.

Po renginio maloniai atsisveikinę su ką tik iškeptais ir senais pažįstamais, nutarėme dar daugiau padiskutuoti apie vakarienę ir šauniai pasidarbavusius „Royal SPA Residence“ virėjus.

Taip pat skaitykite