„Prienų“ komanda, spurtavusi ketvirtajame kėlinyje, iškovojo pirmąją pergalę BBL čempionate (trenerio komentaras)

IMGP8445Lapkričio 12 d. „Prienų“ krepšininkai žaidė BBL čempionato rungtynes su „Valga Maks ja Moorits“ iš Estijos.

Nors iki šių rungtynių varžovai buvo iškovoję dvi pergales, o „Prienų“ – ne vienos, šiame mače aikštelės šeimininkai nuolat kontroliavo žaidimo eigą, o ketvirtajame kėlinyje tiesiog nokautavo varžovus ir laimėjo 23 taškų skirtumu (92:69).

Pirmasis kėlinys

Rungtynės prasidėjo galingu Arno Labucko dėjimu į varžovų krepšį (2:0). Bet dvi iš eilės aikštelės šeimininkų klaidos leido varžovams persverti rezultatą savo naudai (4:7). Vis tik „Prienams“ pavyko dėl geros gynybos perimti iniciatyvą ir kėliniui įpusėjus įgyti vieno taško pranašumą (8:7). Bet tai buvo tik pradžia gero spurto, po kurio aikštelės šeimininkai įgijo 10 taškų persvarą (17:7). Varžovai nesutriko ir likus iki kėlinio pabaigos vienai minutei sumažino skirtumą iki 4 taškų (19:15). Dominykas Milka pratęsė savo sėkmingą pasirodymą ir po jo dviejų taiklių metimų „Prienai“ padidino pranašumą iki 6 taškų (23:17).

Antrasis kėlinys

Kėlinio pradžioje svečiai iš Estijos sumažino skirtumą iki 2 taškų (25:23). D. Milka ir Ovidijus Varanauskas grąžino 6 taškų persvarą (29:23). Kėlinio viduryje po O. Varanausko tritaškio „Prienų“ pranašumas padidėjo iki 7 taškų (35:28), bet neilgam. Varžovai laimėjo dviejų minučių atkarpą 6:2 ir sumažino skirtumą iki 3 taškų (37:34). Giedrius Staniulis užbaigė dvi savo komandos atakas taikliais metimais ir aikštelės šeimininkų persvara vėl siekė 7 taškus (41:34), kuri buvo užfiksuota ir pasibaigus antrajam kėliniui (46:39).

Trečiasis kėlinys

Kėlinio pradžioje komandoms nelabai sekėsi pelnyti taškus. Per 3 pirmąsias minutes išvis buvo pelnyti tik du taškai. Jų autoriumi tapo Paulius Vaitiekūnas (48:39).
Kėlinio viduryje Paulius Ivanauskas pataikė tritaškį su bauda ir „Prienų“ persvara šoktelėjo iki 10 taškų (54:44). Antroje kėlinio pusėje aikštelės šeimininkų gretose pradėjo siautėti Vidmantas Sragauskis, kuris pelnė 9 taškus iš eilės ir padidino komandos pranašumą iki 15 taškų (64:49). Deja, prastai sužaistos paskutinės 1,5 kėlinio minutės leido varžovams sumažinti skirtumą iki 7 taškų (64:57).

 Ketvirtasis kėlinys

Pirmoje kėlinio pusėje tęsė savo benefisą V. Sragauskis, kurio metimai neleido varžovams perimti iniciatyvos (71:65). Kėliniui įpusėjus O. Varanauskas padidino „Prienų“ persvarą iki 8 taškų, o eilinis V. Sragauskio tritaškis leido komandai įgyti dviženklį pranašumą (76:65).  Varžovų treneris suskubo paimti minutės pertraukėlę, bet ir jinai nepadėjo sustabdyti „Prienų“ spurto. Antroje kėlinio pusėje aikštelės šeimininkai pradėjo siautėti aikštelėje. Likus 2 min. iki rungtynių pabaigos jaunasis Kajus Okmanas padidino „Prienų“ persvarą iki 20 taškų (85:65). Per likusį laiką Tado Stankevičiaus auklėtiniai neišleido iniciatyvos iš savo rankų ir laimėjo rungtynes 23 taškų skirtumu (92:69).

 „Prienų“ strategas Tadas Stankevičius po rungtynių nebuvo linkęs dalyti žaidėjams pagyrų už laimėtas rungtynes.  Pasak jo, komanda žaidė be ugnelės akyse, vėl padaryta daug nesąmoningų klaidų. Komanda, anot T. Stankevičiaus, jau geras dvi savaites nesuranda savo žaidimo. Treneris negailėjo kritikos Šarūnui Vingeliui, buvo nepatenkintas Arno Labucko veiksmais aikštelėje.
Komandos strategas pasidžiaugė, jog rezultatyviai sužaidė Vidmantas Sragauskis, bet jo netenkino žaidėjo gynyba.

Iš tiesų, komanda pridarė klaidų, kurių neturėtų daryti tokio lygio žaidėjai, bet pagirtinai kovojo dėl kamuolių.

A. Labuckas buvo neatpažįstamas, o prastas žaidimas patį žaidėją išvedė iš pusiausvyros. Šarūnas Vingelis vis dar nesuranda sau vietos aikštelėje.
Taip, šiandien gal ir nespindėjo žaidėjų akys, bet jie kovojo ir stengėsi. Pastangos leido iškovoti pirmąją pergalę BBL čempionate ir nutraukti pralaimėjimų seriją.
Ir tai svarbu, nes lapkričio 15 d. laukia sunkios rungtynės su „Šiauliais“.

V. Sragauskis pelnė 23 taškus (efektyvumas 19), O. Varanauskas – 20 (30), G. Staniulis – 14 (12 atkovotų kamuolių, 26 efektyvumas), D. Milka – 12.

BBL: „Prienai“ – „Valga Maks ja Moorits“  92:69 (23:17, 23:22, 18:18, 28:12)

Taip pat skaitykite