2012 m. bendrojo priėmimo į Lietuvos aukštąsias mokyklas pirmojo etapo kvietimo rezultatai

Liepos 27 d. stojantiesiems paskelbti kvietimai studijuoti Lietuvos aukštosiose mokyklose.
Šių metų bendrojo priėmimo į 45 Lietuvos aukštąsias mokyklas (21 universitetą ir 24 kolegijas) pirmajame etape dalyvauti užsiregistravo 43 921 asmuo. Priėmimo sąlygas tenkina ir konkurse dalyvauja 38 284 stojantieji (2011 m. – 37 905), iš jų 24 816 – šių metų laidos abiturientai (2011 m. analogiškas skaičius buvo 26 577). 7 938 stojantieji bendrojo lavinimo mokyklas yra baigę 2010 ar 2011 metais, o 5 530 asmenų – 2009 metais ir anksčiau.
Liepos 27 d. studijuoti valstybės finansuojamose vietose pakviesti 15 872 asmenys, dar 132 pakviesti studijuoti tikslinėse vietose, į valstybės nefinansuojamas vietas pakviesti 18 778 stojantieji, iš jų 1 163 įgijo teisę į studijų stipendijas. Priėmimas neįvyko į 60 studijų programų.
Pirmajame bendrojo priėmimo etape stojančiajam pasiūlyta užimti vieną valstybės finansuojamą studijų vietą į universitetinių arba koleginių studijų programą pagal stojančiojo prioritetus ir/arba vieną valstybės nefinansuojamą vietą, jei stojantysis pageidavimų sąraše tokią nurodė.
Studijų sutartys po pirmojo etapo su stojančiaisiais pasirašomos liepos 27 d. nuo 14 val. iki liepos 31 d. Siūlomos vietos galima atsisakyti ir dalyvauti tolesniuose priėmimo etapuose.
Tačiau, jei stojantysis pirmajame etape atsisako pasiūlymo studijuoti 1-2 pageidavimais pasirinktoje valstybės finansuojamoje studijų vietoje arba valstybės nefinansuojamoje vietoje su studijų stipendija, antrajame etape gali dalyvauti tik dėl valstybės nefinansuojamos studijų vietos. Stojančiajam pirmajame etape pasirašius valstybės finansuojamų studijų sutartį su aukštąja mokykla  antrajame etape taip pat gali dalyvauti tik dėl valstybės nefinansuojamos studijų vietos.
Pasirašiusieji valstybės nefinansuojamų studijų sutartį ir pirmojo etapo metu negavę pasiūlymo studijuoti 1-2 pageidavimais įrašytoje valstybės finansuojamoje studijų vietoje antrajame priėmimo etape galės dalyvauti tiek dėl valstybės finansuojamos, tiek ir dėl valstybės nefinansuojamos (ir studijų stipendijos) studijų vietos.
Antrasis bendrojo priėmimo etapas vyks liepos 28 – rugpjūčio 2 dienomis. Norintieji dalyvauti antrajame etape savo prašymą LAMA BPO sistemoje turės atnaujinti. Šiame etape bus galima koreguoti pirminiame prašyme įrašytų pageidavimų eiliškumą. Naujų pageidavimų įrašyti bei keisti studijų programų finansavimo pobūdžio nebegalima, nes geriausiųjų eilė pagrindiniame priėmimo antrajame etape jau neperskaičiuojama.
Bendrojo priėmimo antrojo etapo kvietimai studijuoti skelbiami rugpjūčio 3 d. iki 17 val. Studijų sutartis stojantieji rugpjūčio 4-6 dienomis turės pasirašyti tose aukštosiose mokyklose, į kurias bus pakviesti.
Po pagrindinio priėmimo likus laisvų valstybės finansuojamų ir nefinansuojamų studijų vietų organizuojamas papildomas priėmimas, kuris vyks rugpjūčio 7-9 dienomis. Šio etapo metu prašymuose galima įrašyti ne daugiau kaip 6 pageidavimus.
Stojančiajam bus pasiūlyta užimti vieną valstybės finansuojamą studijų vietą į universitetinių arba koleginių studijų programą pagal stojančiojo prioritetus arba vieną valstybės nefinansuojamą vietą su studijų stipendija, arba vieną valstybės nefinansuojamą vietą.
Kvietimai studijuoti skelbiami rugpjūčio 10 d. iki 17 val. Sutartys su pakviestaisiais studijuoti aukštosiose mokyklose pasirašomos rugpjūčio 11-13 dienomis.
Bendrąjį priėmimą Lietuvos švietimo ir mokslo ministro įgaliojimu vykdo Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO). Išsamios informacijos apie bendrąjį priėmimą, studijų programų sąrašą ieškokite LAMA BPO tinklalapyje www.lamabpo.lt

Taip pat skaitykite