Stebuklinga Mariaus ir Živilės rankų galia įvertinta prizinėmis aukso ir bronzos palmėmis

 IMGP7433Vilija Čiapaitė

Masažo rūšių yra daug ir įvairių. Visos jos skirtingos ir visos jos geros. Retas kuris yra nesinaudojęs masažo specialisto rankų stebuklinga galia. Paprastai ir suprantamai jų darbą galima apibūdinti, jog tai laisvas arba sistemingas kūno dalių suspaudimas, glostymas, trynimas, maigymas, kuriuos atliekant siekiama teigiamo efekto.

Kiekvienas masažo specialistas gali pasakyti, jog žmogaus odoje yra daugiau nei penki milijonai nervinių galūnėlių, skirtų jausti prisilietimui. Dar daugiau nervinių galūnėlių, jaučiančių vibraciją, spaudimą ir įsitempimą, turi ne tik oda, bet ir gilesni audiniai.

Beje, jau prieš tūkstančius metų žmonės suprato, kad kito žmogaus prisilietimai – nepaprastai svarbūs, o ypatinga jų forma – masažas – gali suteikti daug malonumo ar net pagydyti.

Kiekvienas save vertinantis SPA turi gerus masažo specialistus, tačiau kai tokioje įstaigoje dirba ir aukštus pripažinimus laimėję masažo specialistai, tikrai norisi atvykti ir pajusti iš jų rankų suteikiamą energiją. Štai, Panevėžyje šiais metais išrinkti geriausieji Lietuvos SPA masažo specialistai. Tarp jų yra ir du Birštono „Royal SPA Residence“ specialistai, kurie pelnytai tapo nugalėtojais. Tai kineziterapeutas – masažo specialistas Marius Jurgelaitis (I vieta) ir kineziterapeutė – masažo specialistė Živilė Kvastaitė (čempionato metu pristatė „Jauninanti gintaro terapija veidui Gintaro delnuose“), užėmusi III vietą.

Beje nugalėtojo palmė atiteko kineziterapeutui – masažo specialistui Mariui Jurgelaičiui, už komisiją ir žiūrovus sužavėjusį SPA ritualą „Saulės pasveikinimas“ (demonstravo tradicinio Tajų masažo, pasyvių judesių, refleksologijos ir jogos sintezę).

Be to M. Jurgelaitis taip pat laimėjo nominaciją ,,Metų inovatorius“.

Pakalbinau šiuos jaunyste, ramybe, pasitikėjimu ir vidine energija trykštančius jaunus žmones.

Marius Jurgelaitis

Kai susitikome, veide neišnyko šypsena ir kažkokia vidinė energija, slypinti viduje, sakyte sake, jog jo rankų galia galima pasitikėti. Paprašiau papasakoti, kaip jam kilo mintis dalyvauti šiame prestižiniame čempionate.

Pasak Mariaus, dalyvauti čempionate pasiūlė SPA centro vadovė Ramunė Skurkienė, kuri yra labai įžvalgi ir mato savo darbuotojų potencialą. Prieš tai Marius turėjo patirties. Kauno kolegijoje įgijo kineziterapeuto specialybę, toliau tęsė mokslus magistro studijose. Jaunam ir energingam naujovių ieškančiam vaikinui buvo iššūkis keletą metų gyventi ir dirbti SPA terapeutu Graikijoje. Būtent čia jis pradėjo dirbti ne kaip plataus profilio specialistas, o kryptingai. Grįžęs į Lietuvą dirbo šalyje žinomame SPA. Tačiau taip įvyko, jog takai takeliai, keliai keleliai atvedė į Birštoną. Gamtos išbučiuota vieta prisiviliojo jauną ir idėjų kupiną vaikiną. Pastebėjusi, jog Marius gerai įvaldęs ne vieną masažo techniką, R. Skurkienė nuolatos skatino tobulėti ir pasiūlė savo jėgas išbandyti Lietuvos SPA masažuotojų čempionate. Daug įkalbinėti nereikėjo, nes jis jau seniai norėjo sudalyvauti tokio lygio čempionate.

Daug patarimų, žmonos palaikymas ir pagalba iš kolegos bei bičiulio Eigirdo atvedė iki pergalės. Kuriant SPA ritualą ,,Saulės pasveikinimas“ atsakingai bei intuityviai, iki menkiausių smulkmenų buvo išstudijuotas kiekvienas judesys, paspaudimas.

Živilė Kvastaitė

Rami, vidiniu gerumu spinduliuojanti jauna mergina labai kukliai patylėdavo, tačiau magėjo sužinoti, ar tai jos svajonių darbas?

Dar besimokydama gimnazijoje Panevėžyje Živilė svajojo apie teisininkės karjerą. Tačiau, kaip sakoma, prieš likimą nepakovosi. Baigė Panevėžio kolegiją, kurioje dirba nuostabus žmogus, kurį žino visos Lietuvos kinezeterapeutai. Tai Laura Janušonienė. Jos atsidavimas ir aistra savo darbui dar labiau sustiprino susidomėjimą šia nuostabia, be galo daug duodančia profesija.

Įsidarbinusi Birštono „Royal SPA Residence“, Živilė sutiko daug nuostabių žmonių. Čia įžvalgioji R. Skurkienė pakalbino ją taip pat dalyvauti Lietuvos SPA masažuotojų čempionate. Prasidėjo paruošiamieji darbai, informacijos rinkimas. Živilę visada dominantis veido masažas paskatino pasirinkti šią kryptį. Neįkainojama gintaro galia ją sužavėjo ir todėl ji pasirinko „Jauninančią gintaro terapiją veidui“.

Čempionatas viešbučio „Romantic” (Panevėžys) salėje

Čempionate rungėsi 11 dalyvių. Pirmoje grupėje teko dalyvauti Mariui, o antroje – Živilei. Pasak jų, iš pradžių labai jaudinosi, tačiau profesionalumas vis tik buvo jų pusėje. . „Gal dėl jaudulio ir susikoncentravimo į būsimą masažą, pamiršau pažeminti masažinį stalą, o tai, galbūt, ir lėmė žemesnę vietą”, – samprotavo nedidelio ūgio, smulkutė Živilė.

Čempionatas buvo suskirstytas į tris etapus. Pirmasis – teorinis testas. Jis buvo sudarytas iš anatomijos, klasikinio masažo pagrindų bei SPA filosofijos klausimų. Antrasis – privalomoji programa. Jos metu atliekamas klasikinis masažas. Trukmė – 30 min.

Privalomojoje programoje būtina sujungti keturis pagrindinius klasikinio masažo būdus (glostymą, trynimą, maigymą, vibraciją), išspręsti duotą užduotį. Trečiasis etapas – laisvoji programa su SPA koncepcija. Jos trukmė turėjo būti 40 min. Prieš vykstant į čempionatą turėjo būti išsiųstas išsamus laisvosios programos aprašymas.

Sklandi čempionato eiga nenuvargino ir leido mėgautis renginiu. „Mes dirbome savo darbą ir jokio kvėpavimo į nugarą nejautėme”, – vienbalsiai tvirtino čempionai, kurie dabar Birštono „Royal SPA Residence” pakėlė kartelę.

Paklausti, ar jiems čia patinka gyventi ir dirbti, abu vienbalsiai pasakė, jog tai „nuostabus gamtos kampelis ir čia gamta sukūrusi unikalią vietą, kur galima išgydyti ne tik fiziškai, bet ir dvasiškai pavargusius kūnus”.

O jei dar jus paliestų ir atgaivą kūnui suteiktų Mariaus ir Živilės rankos – neabejotinai norėtumėt sugrįžti dar kartą ir kartu atsivežti ir draugus, pažįstamus. Juk tuo Birštonas ir unikalus, jis privilioja ir priverčia sugrįžti.

 

 

 

 

 

Taip pat skaitykite