„Rūdupis“ pralaimėjo rungtynes, taip ir nesuradęs kelių link „Triumph“ krepšio.

Spalio 16 d. Prienų „Rūdupio“ krepšininkai Maskvoje žaidė BBL Elito diviziono rungtynes su su Liubercy „Triumph“ komanda. Pirmame kėlinyje prieniškiai atlaikė aikštės šeimininkų atakas ir patys sėkmingai gynėsi bei atakavo varžovų krepšį. Po pirmo kėlinio „Rūdupis“ pirmavo dviem taškais (17:19).

Antro kėlinio pradžioje Prienų komanda po Armino Urbučio ir Simo Buterlevičiaus metimų įgijo keturių taškų pranašumą (19:23), bet aikštės šeimininkai perėmė iniciatyvą ir kėliniui įpusėjus pirmavo dviem taškais (33:31), o po dar po dviejų minučių „Rūdupis“ jau  atsilikinėjo 7  taškais (40:33). Kėlinio pabaigoje „Triumph“ krepšininkai turėjo dviženklį pranašumą (50:39). Tiesa, Aidas Juškevičius dviem taikliais baudos metimais skirtumą sumažino iki 9 taškų (50:41).

„Rūdupio“ žaidimas antrame kėlinyje išsiderino visiškai, nepadėjo jo stabilizuoti ir dvi Virginijaus Šeškaus paimtos minutės pertraukėlės.

Po didžiosios pertraukos Prienų komanda bandė pakeisti situaciją. Ir kai kuriais momentais atrodė, jog įvyks persilaužymas ir „Rūdupis“ sugebės pasivyti varžovus, bet klaidos ir netikslūs metimai visas pastangas pavertė niekais. Po trijų kėlinių „Rūdupis“ jau turėjo 14 taškų deficitą (69:55).

Ketvirtame kėlinyje Prienų komandai pavyko sumažinti atsilikimą iki 8 taškų (72:64), bet vėl tik laikinai. „Triumph“ krepšininkai išlaikė iniciatyvą savo rankose ir laimėjo rungtynes rezultatu 93:80.

„Rūdupio“ vyr. treneris Virginijus Šeškus išbandė įvairius  penketus, bet pasiekti reikiamos žaidimo kokybės taip ir nepavyko. Povilas Butkevičius ir Edgaras Želionis paliko aikštelę ankščiau laiko, nes uždirbo  po  5 pražangas.
Daugiausiai taškų „Rūdupiui“ pelnė Aidas Juškevičius (15),  Gintaras Kadžiulis (11), Povilas Butkevičius ir Dainius Šalenga ( po 10).
Prienų komanda pralaimėjo kovą po krepšiais ir dažniausiai žaidė individualiai.

Taip pat skaitykite

1 komentaras