„Šiauliai 2012“ turnyre – „Šilagėlė“ antroje vietoje

Vasario 26 d. Kurtuvėnuose vykusiame petankės dvejetų turnyre dalyvavo ir mūsų krašto petankės komandos: „Šilagėlė“ (Birštonas) ir „Arijai“ (Prienai).

Po keturių pirmojo etapo turų aštuonios stipriausios komandos tęsė kovą dėl nugalėtojų vardo, o kitos žaidė Paguodos turnyre.

Birštono „Šilagėlės“ dvejetas (Vytautas Gedminas ir Vytautas Vaitkevičius) pirmame etape iškovojo dvi pergales iš keturių galimų ir užėmė septintą vietą, kuri garantavo patekimą į stipriausiųjų aštuntuką.

Prienų „Arijai“ (Giedrius Bisikirskas ir Vytas Žiūkas) pirmame etape iškovojo tik vieną pergalę ir kovojo tik dėl devintos vietos.

Ketvirtfinalyje „Šilagėlės“ dvejetas 12:5 įveikė „Tie Tai Geri“ komandą, kuri po pirmojo etapo turėjo antrą rezultatą, ir pateko į pusfinalį. Jame Birštono komanda 12:5 nugalėjo „A3“ dvejetą. Finale „Šilagėlės“ vyrai susitiko su „Dukto“ dvejetu. Deja, šį kartą sėkmė nusisuko nuo birštoniškių: varžovams buvo pralaimėta rezultatu 5:13, o „Šilagėlei“ atiteko antroji vieta.

Paguodos turnyre sėkmingai kovėsi „Arijų“ dvejetas. Ketvirtfinalyje buvo įveikta „Čiobrelių“ pora (13:6), pusfinalyje 13:0 – „Big Balls“ dvejetas, finale 13:4 – „MIG“ komanda. „Arijai“ bendroje įskaitoje užėmė devintą vietą.

„Šilagėlė“ ir „Arijai“ pateko į „Tafisos“ pasaulio sporto visiems žaidynes.

Taip pat skaitykite