„Rūdupis“ vėl buvo bejėgis rungtynėse su „Kėdainiai/Triobet“ komanda

Prienų „Rūdupio“ komanda tikrai pateko į didžiulę žaidybinę duobę, nes ekipos žaidimas visiškai išsiderino. Tai įrodė ir BBL Elito diviziono rungtynės su „Kėdainių/Triobet“ komanda. Jei pirmame ir antro kėlinio pradžioje aikštelės šeimininkai žaidė lyg ir neblogai ir pirmavo net 10 taškų (25:15), tai vėliau komanda sustojo. Svečiai perėmė iniciatyvą ir ją išlaikė iki rungtynių pabaigos. Po dviejų kėlinių „Rūdupio“ deficitas buvo 4 taškai (36:40), po trijų – šeši (60:66), o rungtynės buvo pralaimėtos 10 taškų skirtumu (83:93). Tiesa, ketvirtame kėlinyje buvo momentas, kai komandas skyrė tik du taškai (70:72), bet „Rūdupio“ komanda nesugebėjo perimti iniciatyvos, dažnai klydo, tad jos pralaimėjimas buvo dėsningas.
„Rūdupio“ vyr. treneris Virginijus Šeškus po rungtynių vis dar sunkiai valdė emocijas. Esą komandos žaidimas visiškai išsiderinęs, žaidėjai prameta laisvus metimus, kamuolys nejuda. Pasak V. Šeškaus, komandai bus sunku, jei neišsispręs įžaidėjo klausimas.

 
Prienų komandos strategas linkęs manyti, kad komanda palaužta psichologiškai, bet tiki, kad jau artimiausiose rungtynėse ji žais kitaip.
„Rūdupio“ komanda prametė 9 baudos metimus (net 6 iš jų – Povilas Butkevičius), pataikė tik 8 tritaškius iš 25. Dažniausiai pro šalį skriejo Artūro Milaknio bei Arno Labucko mesti kamuoliai. Nusimušė Simo Buterlevičiaus tolimų metimų taikiklis. Bet ne netaiklūs metimai daugiausiai liūdino komandos žaidime, o padrikas puolimas, bedantė gynyba ir vaikiškos klaidos.
Prasčiausiai rungtynėse su Kėdainių komanda atrodė P. Butkevičius, kuris po sugrįžimo iš „Žalgirio“ nesugeba pasiekti formos, kurią turėjo sezono pradžioje.
„Rūdupio“ rungtynes stebėjo Valdas Dapkus, kurį savo gretose nori matyti V. Šeškus. Deja, po rungtynių prie V. Dapkaus buvo priėjęs ir „Kėdainių/Triobet“ vyr. treneris Gediminas Petrauskas. V. Dapkus jau yra žaidęs „Rūdupio“ komandoje ir tada buvo vienas jos lyderių.
„Rūdupis“ BBL Elito čempionate patyrė šeštą pralaimėjimą ir užima penktą vietą.

 

Taip pat skaitykite

1 komentaras

  1. KR

    Vasaris nesėkmingas, gal bus geriau kai pasibaigs. Labiausiai sėkmės trūksta Povilui, bet tikimės, kad jis susikaups. Kartais būna sunku, bet reikia tai išgyventi.