„Rūdupis“ tik po dviejų pratęsimų atsirevanšavo „Triumph“ krepšininkams

Prienų  „Rūdupio“ krepšininkai po dramatiškų rungtynių, kuriose prireikė net dviejų pratęsimų,  namuose įveikė „Triumph“ krepšininkus (112:107) ir pasiekė revanšą už pralaimėjimą Liubertsy mieste.

„Rūdupis“ pradėjo rungtynes klaidomis ir leido varžovams įgyti 9 taškų pranašumą (4:13). Antroje kėlinio pusėje aikštelės šeimininkams pavyko stabilizuoti puolimą ir neleisti „Triumph“ krepšininkams išvystyti pranašumo. Po dviejų kėlinių svečiai pirmavo rezultatu 23:14.
Antrame kėlinyje V. Šeškaus krepšininkai surado jėgų perimti iniciatyvą ir kėlinio pabaigoje ne tik likvidavo atsilikimą, bet įgijo trijų taškų pranašumą (40:37).
Trečiame kėlinyje Prienų komanda padidino turėtą pranašumą iki 8 taškų (62:54). Ketvirtame kėlinyje „Rūdupis“ nesugebėjo išlaikyti pranašumo, bet likus iki kėlinio pabaigos 3 sek. dar pirmavo 3 taškais (92:89). Per likusį laiką vos neįvyko katastrofa, nes varžovai ne tik pataikė tritaškį (92:92), bet ir gavo teisę mesti baudos metimą. Prienų komandos laimei, „Triumph“ krepšininkas nepataikė.
Pirmame pratęsime, likus iki jo pabaigos 50 sek., „Rūdupis“ pirmavo 5 taškais (103:98), bet ir šį kartą nesugebėjo išlaikyti pranašumo. Svečiai išlygino rezultatą (103:103).
Antrame pratęsime pasikartojo pirmojo scenarijus. Prienų krepšininkai įgijo 5 taškų pranašumą (112:107), o „Triumph“ komandos metimai skriejo pro šalį. Likus iki antro pratęsimo 14 sek., varžovai jau nebeatakavo „Rūdupio“ krepšininkų.
Po rungtynių varžovų treneris pasakė, kad komandos žaidėjai turėjo daug personalinių baudų, todėl rizikuoti jau nebuvo prasmės. O ir laiko buvo likę mažai, tad ir vilčių nebuvo, kad pavyks laimėti.
„Rūdupiui“ 30 taškų pelnė Adas Juškevičius, kuris jau atgauna formą, 24 taškai Gintaro Kadžiulio sąskaitoje, 19 – Arno Labucko.
Rungtynėse su „Triumph“ komanda sau vietos nesurado Edgaras Želionis, nerezultatyviai sužaidė Simas Buterlevičius.
Prienų komanda suklydo net 19 kartų.

 

 

 

Taip pat skaitykite