„Rūdupis“, panaikinęs 24 taškų deficitą, įveikė „Ventspils“ krepšininkus

Spalio 28 d. Prienų „Rūdupio“ komanda išvykoje žaidė BBL Elito rungtynes su „Ventspils“ krepšininkais. Nors prieniečiai po trijų kėlinių turėjo 24 taškų deficitą, bet sugebėjo ketvirtąjį laimėti rezultatu 30:5 ir įveikti latvius (78:77).
„Rūdupio“ treneris Mindaugas Arlauskas po rungtynių sakė, jog kai kas per anksti nurašė Prienų krepšininkus, kurie parodė geležinį charakterį ir laimėjo dramatiškas rungtynes.
Prieniškiai rungtynes pradėjo spurtu 5:1. Kėlinio viduryje rezultatas tapo lygus (10:10). Pirmo kėlinio pabaigoje aikštelės šeimininkai laimėjo keturių minučių atkarpą 17:4 ir po pirmo kėlinio pirmavo rezultatu 27:14. Antrame kėlinyje žaidimas išsilygino, bet Prienų komandai nepavyko sumažinti atsilikimo. Tuo tarpu varžovai savo pranašumą padidino iki 16 taškų (48:32).
Po didžiosios pertraukos „Rūdupio“ krepšininkai sumažino atsilikimą iki 11 taškų (54:43) ir, atrodė, rungtynėse įvyks persilaužymas. Deja, aikštelės šeimininkai vėl, kaip ir pirmame kėlinyje, sėkmingiau sužaidė kėlinio pabaigą ir skirtumas tarp komandų šoktelėjo iki 24 taškų (72:48).
Galima tik įsivaizduoti, kaip po rungtynių pabaigos jautėsi „Ventspils“ krepšininkai, kai iš aikštės turėjo išeiti nuleidę galvas – be jokios abejonės, jie jau buvo pradėję švęsti pergalę per anksti.

Prienų komandos strategas Virginijus Šeškus po rungtynių paklaustas, ką aiškino žaidėjams prieš ketvirtą kėlinį, sakė, jog buvo piktas ir iškoneveikė krepšininkus, kad nemoka žaisti, bet pridūrė, jog viltis visada miršta paskutinė, o kai komandoje yra toks lyderis kaip Dainius Šalenga – nepasiekiami dalykai tampa pasiekiamais.
„Rūdupio“ krepšininkai ketvirtame kėlinyje sukūrė aikštelės šeimininkams tikrą pragarą ir leido jiems įmesti tik 5 taškus, o patys sugebėjo įmesti 30.
Dainius Šalenga pelnė 24 taškus, Povilas Butkevičius – 21 (8), Simas Buterlevičius – (11).

Taip pat skaitykite