„Prienai“ antroje rungtynių pusėje susidorojo su „Pieno žvaigždėmis“

Spalio 10 d. „Prienai“ savo arenoje žaidė LKL čempionato rungtynes su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“. Po sunkios pirmos rungtynių pusės jie antroje tiesiog susidorojo su varžovais ir rungtynes laimėjo rezultatu 100:79 (16:22, 27:23, 27:9, 30:25).

Po nesėkmingo pirmojo kėlinio „Prienų“ krepšininkai įgijo antrą kvėpavimą ir jau neišleido iniciatyvos iš savo rankų. Pirmojo kėlinio pradžia nuliūdino „Prienų“ komandos sirgalius. Svečiai tiesiog skrajojo ir iškart įgijo 6 taškų pranašumą (2:8), bet aikštelės šeimininkai po Žygimanto Janavičiaus penkių iš eilės taškų sumažino atsilikimą iki vieno taško (7:8). Atrodė, jog persilaužimas rungtynėse artėja, bet „Pieno žvaigždžių“ komanda dar kartą spurtavo ir įgijo 7 taškų pranašumą (9:16), o dar po minutės „Prienų“ komandos deficitas ūgtelėjo iki 8 taškų (12:20). Aikštelės šeimininkai sumažino atsilikimą iki 4 taškų, tačiau kėlinio pabaigoje praleido dar du taškus ir po pirmojo kėlinio turėjo 6 taškų deficitą (16:22).

Antrame kėlinyje „Prienų“ krepšininkai iškart ėmėsi darbo ir po Gintaro Kadžiulio penkių iš eilės įmestų taškų atsilikimą sumažino iki 3 (21:24). Rezultatas pradėjo svyruoti ir, nors svečiai dar kartą sugebėjo padidinti pranašumą iki 4 taškų (25:29), „Prienų“ komanda jautėsi vis stipriau, o po Artūro Milaknio ir Gedimino Oreliko tritaškių pirmą kartą išsiveržė į priekį (31:29). Visgi po dviejų kėlinių priekyje buvo „Pieno žvaigždės“ (43:45)

Po pertraukos įvyko tikras stebuklas: aikštelės šeimininkai, lyg viesulas, praskriejo pro varžovų gynybinius užtvarus (pelnyti 27 taškai), o patys savo krepšį saugojo taip tvirtai, kad Pasvalio krepšininkai sugebėjo pelnyti tik 9 taškus. Prieš lemiamą kėlinį „Prienų“ krepšininkai turėjo 16 taškų pranašumą (70:54). Ketvirtame kėlinyje jų šėlsmas tęsėsi, ir netrukus komandas skyrė jau 25 taškai (81:56). Svečiai dar bandė priešintis ir jiems laikinai pavyko mažinti atsilikimą tai iki 20, tai iki 19 taškų, tačiau „Prienų“ krepšininkai kaskart savo pranašumą didino, o rungtynes laimėjo 21 taško skirtumu.

„Prienų“ komandos vyr. treneris Virginijus Šeškus po rungtynių teigė, kad po gan nesėkmingo žaidimo pirmoje rungtynių pusėje, per kurią buvo leista varžovams pelnyti net 45 taškus, reikėjo permainų. Anot stratego, didžiosios pertraukos metu įvyko rimtas pokalbis su žaidėjais, kuriame pagrindinis akcentas buvo skirtas gynybai. „Aišku, mes rizikavome, kai užspausdavome varžovą dviese ar net tryse, bet rizika pasiteisino“, – tvirtino V. Šeškus. Komanda antroje rungtynių pusėje sužaidė pagirtinai, bet reikėjo, anot „Prienų“ vyr. trenerio, taip žaisti nuo pirmųjų rungtynių minučių. V. Šeškaus tvirtinimu, varžovai patys padėjo juos įveikti, kai pradėjo žaisti po vieną.

Antrasis komandos treneris Mindaugas Arlauskas buvo lakoniškas. Pasak jo, pagerinus gynybą, atsirado galimybė greitoms atakoms, o lengvi taškai dar sustiprino pasitikėjimą savo jėgomis. O kai komanda taip žaidžia, ją sustabdyti nebeįmanoma.

Ir visgi reikia pažymėti, jog priekinė komandos linija atrodė silpnokai. Centrai iš 100 pelnytų taškų į varžovų krepšį įmetė tik 13, iš 31 komandos atkovoto kamuolio po krepšiais pasiėmė tik 9. Silpnokai atrodė Tautvydas Šležas, o ir naujokui Povilui Čukinui buvo sudėtinga kovoti su varžovų aukštaūgiais. Džiugu, jog šiame sezone žymiai patikimiau žaidžia Paulius Ivanauskas, įsibėgėja Siim Sanders Vene, kuris, nors ir į aikštelę išbėga ne starto penkete, su kiekvienomis rungtynėmis tampa vis naudingesnis komandai.

Ir dar būtina pažymėti, jog „Prienų“ krepšininkai atliko net 26 rezultatyvius perdavimus, perėmė 9 kamuolius. LKL čempionate jie iškovojo antrąją pergalę.

 

Taip pat skaitykite