„Basketnews.lt Lietuva“ 2012 metų taurę iškovojo „Birštono gimnazija“

Gegužės 22 d. Žiežmarių gimnazijos sporto salėje įvyko „Švyturio“ – Kauno krepšinio lygos „Basketnews.lt Lietuva“ 2012 iššūkio taurės didžiojo finalo rungtynės tarp vietos „Žiežmarių gimnazijos“ ir „Birštono gimnazijos“ ekipų. Rungtynių pradžioje kova dar vyko atkakliai, tačiau jau nuo antrojo kėlinuko pradžios ėmė ryškėti svečių pranašumas. Prieš ilgąją pertrauką birštoniečiai turėjo dešimties taškų pranašumą, kurį trečiojo ketvirčio eigoje sugebėjo padidinti iki keturiolikos taškų. Paskutinėje rungtynių dalyje ir toliau pranašesni išliko „Birštono gimnazijos“ krepšininkai – jie ir galėjo džiaugtis pergale bei iškovotu pirmosios vietos trofėjumi ir aukso medaliais. 69:84 (13:19, 14:18, 12:16, 30:31).

Rungtynių pradžioje komandos žaidė apylygiai, tačiau praėjus kelioms minutėms šešių taškų skirtumu atitrūko šeimininkai. Kiek vėliau abi komandos pasikeitė rezultatyviomis atakomis, po kurių sekė septyni iš eilės svečių ekipos taškai, leidę jiems persverti rezultatą savo naudai bei įgyti minimalų pranašumą. Artėjant pirmojo kėlinuko laikui į pabaigą, „Žiežmarių gimnazijos“ žaidėjai išlygino rezultatą, tačiau paskutinę minutę daug sėkmingiau sužaidę birštoniečiai spurtavo 6:0 ir įgijo šešių taškų pranašumą. Antrojo kėlinuko pradžioje svečiai sužaidė dar vieną sėkmingą atkarpą ir įgijo devynių taškų persvarą. Šeimininkams ir toliau puolimas klostėsi nelengvai, o tuo naudodamiesi „Birštono gimnazijos“ žaidėjai po truputį didino savo pranašumą. Praėjus daugiau nei pusei antrojo ketvirčio, komandas skyrė jau dešimt taškų. Toks skirtumas tarp jų išsilaikė iki pat ilgosios pertraukos (27:37).

Trečiojo ketvirčio pradžioje svečiai pelnė dar penkis taškus iš eilės ir įgijo jau penkiolikos taškų pranašumą. Į tai šeimininkai atsakė dviem taikliais baudos metimais, po kurių sekė dar vienas taiklus birštoniečių dvitaškis. Kiek vėliau „Žiežmarių gimnazijos“ žaidėjas M. Bielskis surengė savo asmeninį šou, pelnydamas septynis taškus iš eilės ir sumažindamas savo komandos deficitą iki dešimties taškų, tačiau netrukus jis sulaukė O. Brazdžionio atsako, po kurio skirtumas tarp ekipų padidėjo iki keturiolikos taškų. Toks skirtumas tarp komandų išsilaikė iki kėlinuko pabaigos. Paskutinėje rungtynių dalyje atsigavo šeimininkų puolimas, tačiau tai nereiškia, kad svečiai snaudė. Kėlinuko pradžioje abi komandos apsikeitė tolimais metimais, o kiek vėliau, po sėkmingos atkarpos, svečiai įgijo 21 taško persvarą, į kurią buvo atsakyta spurtu 8:0. Nepaisant to, stipresni išliko svečiai. Iškovoję užtikrintą pergalę, jie ir kėlė nugalėtojų taurę (69:84).

Po pergalės nugalėtojų treneris Vidas Kapačinskas sakė : „Aš manau, kad pergalę lėmė geresnis žaidimas ir geresnė mūsų sudėtis“. „O tikėjotės pergalės tokiu, gana nemažu skirtumu kaip finalui?“ „Lengvai laimėti nesitikėjome“.

Pralaimėjusiųjų treneris Rimantas Levulis kalbėjo: „Pralaimėjimo priežastis įvardinčiau dvi: tai silpna pagalba mūsų komandos lyderiui Mantui Bielskiui, o kita – atkovoti kamuoliai. O šiaip birštoniečiai pasirodo kaip stipresnė komanda, nes jau trečias varžybas jiems pralaimėjome, tai ir įrodo, kad jie stipresni. Sveikinu juos su pergale“.

Didžiojo finalo naudingiausiu žaidėju buvo išrinktas nugalėtojų ekipos krepšininkas Osvaldas Brazdžionis.

„Žiežmarių gimnazija“: M. Bielskis – 53 (46 naud., 12 išprov.praž.), D. Dubovikas – 6, E. Blažys – 5 taškai.

„Birštono gimnazija“: O. Brazdžionis – 26 (31 naud., 9 išprov.praž.), Ž. Garmus – 21, M. Knyšius – 12 taškų.

Osvaldas Brazdžionis išrinktas ir naudingiausiu finalinio turnyro žaidėju.

kkl.lt

Taip pat skaitykite